Sport en beweeg impuls | Alles over sport

 

Beste bezoeker,

Bent u op zoek naar interventies om mensen aan het sporten en bewegen krijgen? Help ons de vindbaarheid en kwaliteit van erkende interventies te verbeteren door deze 6 vragen te beantwoorden over hoe u sport- en beweegaanpakken (interventies) online zoekt.

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.

Vragenformulier

Vriendelijke groet,
Team Kwaliteit en Vakmanschap, Kenniscentrum Sport

 

 

Sport en beweeg impuls

Interventie

geplaatst op: 7 november 2016

Erkenning

Goed beschreven

KOMPAN’s eigen onderzoek laat zien dat het verlangen om meer te bewegen er wel is, maar gehinderd wordt door onnodige belemmeringen, die bijdragen aan een neerwaartse spiraal. Tijd, geld en motivatie zijn de meest genoemde redenen voor onvoldoende beweging. Met name sociaal achtergestelde groepen worden hierdoor getroffen.

Een laag inkomen kan worden verbonden aan minder vrije tijd, beperkte toegang tot recreatievoorzieningen en leefomgevingen die niet uitnodigen tot lichamelijke activiteit.

Om mensen blijvend in beweging te krijgen, en lichamelijk activiteit te integreren in iedereens dagelijkse leven, hebben gemeentes toegankelijke en effectieve trainingslocaties nodig die geschikt zijn voor alle leeftijden en fysieke vaardigheden, gecombineerd met de juiste instructie, stimulatie en motivatie.

Onderzoek toont aan dat digitale of fysieke ondersteuning de effectiviteit en retentie van bewegen verhoogt. Zo kan deze ondersteuning het verschil maken en de weg vrijmaken voor een beter leven.

De beweegimpuls van KOMPAN bestaat uit de volgende drie lagen:

Trainingslocaties

Zorgvuldig samengestelde combinaties van trainingstoestellen en vloerpatronen die samen zorgen voor honderden verschillende oefeningen en trainingsprogramma’s voor iedereen.

Speciaal ontwikkelde Training App

Om gebruikers van alle leeftijden en fitnessniveaus optimaal gebruik te laten maken van de trainingslocaties, biedt KOMPAN een ondersteunende fitnessapp aan. De app functioneert als een online personal trainer die gebruikers begeleidt bij training en voeding en ondertussen motiveert om actief te blijven.

Lokale Trainers

Om volledig te kunnen profiteren van het trainingspotentieel en optimale retentie bij gebruikers te kunnen bereiken, kan de aanwezigheid van lokale trainers het verschil maken.

Als een gemeente een beweegoplossing koopt, krijgt hij van zijn contactpersoon bij KOMPAN een Activatie Tool die helpt met het activeren van de gemeente.

Doelgroepen

Kinderen / jongeren, Ouderen, Scholieren / studenten, Volwassenen

Doel van het sport- en beweegaanbod

Kortweg regelmatige lichamelijke beweging tot een standaard onderdeel van het dagelijkse leven maken.

ZOwel voor de reeds active maar juist ook voor de inactieve mens

Organisatie

Organisatie: JOGG
Telefoon nummer organisatie: 31 70 2192265

Contactpersoon

Naam: Jochem Schoonenberg
Telefoon nummer: 31 70 2192265
Mobiel nummer: 31 6 41735034
Email: jochem.schoonenberg@jogg.nl

Auteurs:

Auteur onbekend

Bewaren:

Bewaren

Gerelateerde artikelen

Anderen bekeken ook