Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Sluiten

Schoolplein14

Interventie

Erkenning

Goed beschreven

Materiaal voor Schoolplein14
Het materiaal (verf) waarmee Schoolplein14 wordt aangebracht is van hoogwaardige kwaliteit. Op het materiaal wordt een garantie van 5 jaar gegeven door de leverancier. De verwachting is echter dat de coatings langer blijven liggen ca. 10 jaar.
Naast het materiaal van de coatings wordt er bij Schoolplein14 ook een sportpakket en een spellehandboek geleverd zodat de coatings nog beter benut kunnen worden. Dit sportpakket bestaat uit allerlei sportmateriaal.

Onderzoek
Uit het onderzoek van onze samenwerkingspartner Nijha onder meer dan 1150 scholen in het basisonderwijs en speciaal onderwijs blijkt dat er op veel schoolpleinen in Nederland behoefte is aan structuur. Schoolplein14 biedt deze structuur door aan het bestaande schoolplein met coatings verschillende sport- en spelvormen toe te voegen.

Bijna de helft van de ondervraagde scholen geeft aan dat de mogelijkheden van het huidige plein onder schooltijd niet of niet optimaal worden benut. Niet alleen de aanwezigheid van speel- en sporttoestellen, maar ook hoe deze zijn verdeeld over de ruimte hebben direct invloed op het succesvol functioneren van het plein. Verder blijkt dat de betrokkenheid van de leerkrachten, maar vooral ook van de leerlingen, belangrijk is voor het gebruik en verantwoordelijkheidsgevoel voor het plein. Daarom wordt een Schoolplein14 ook door de leerlingen en leerkrachten van de basisschool zelf gekozen.

Doelgroepen

Kinderen / jongeren, Leerkrachten / docenten / pedagogisch medewerkers, Kleuters

Doel van het sport- en beweegaanbod

Doel schoolplein14
Buitenspelen zou een vak op school moeten zijn. Door de realisatie van een Schoolplein14 op basisscholen uit zowel het reguliere als speciale onderwijs stimuleert de Cruyff Foundation kinderen om samen te sporten en te spelen tijdens en na schooltijd.  Tevens laat Schoolplein14 ook minder sportieve kinderen bewegen, stimuleert het de creativiteit van kinderen om vooral zelf spelletjes te bedenken en is duidelijk wat je waar doet op het schoolplein.

Subdoelen

Naast het hoofddoel heeft Schoolplein14 ook een aantal subdoelen:

  • Verbeteren van de sociale vaardigheden door het aanbrengen van structuur op het schoolplein
  • Betrokkenheid van docenten en leerlingen vergroten
  • Een podium bieden voor andere partijen

Organisatie

Organisatie: Johan Cruyff Foundation
Telefoon nummer organisatie: 020-3057766

Organisatie: Johan Cruyff Foundation
Telefoon nummer organisatie: 020-3057766

Contactpersoon

Naam: Dorien Kweekel
Telefoon nummer: 020-3057766
Email: schoolplein14@cruyff-foundation.org

Naam: Farid Gamei
Telefoon nummer: 020-3057766
Email: schoolplein14@cruyff-foundation.org

Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.