Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Sluiten

22 mrt
Samen beleid maken (VSG-Young Professionals Network, regio Oost)

Evenement

Op 22 maart ben je van harte welkom in Ede op de bijeenkomst over ‘Samen Beleid Maken’. Kom meer te weten over het betrekken van burgers bij het vormen van (sport)beleid. Gastsprekers delen hun succesverhalen in de vorm van twee interactieve workshops. Ontmoet, maak kennis en vergroot je netwerk met andere jong professionals. Pak je kans om ideeën en ervaringen uit te wisselen!

Vraag jij je af hoe je omgaat met de volgende onderwerpen?

  • Hoe creëer je draagvlak voor de omslag naar het betrekken van burgers bij het vormen van beleid?
  • Wat zijn mogelijke reacties, zowel intern als extern?
  • Wat maak je mee bij het faciliteren van maatschappelijke initiatieven?
  • Wat zijn mogelijke obstakels en wat is succesvol?

Dus, als jij vóór participatie en co creatie bent, dan biedt de bijeenkomst op 22 maart jou handvatten om aan de slag te gaan met ‘Samen Beleid maken’.

Programma:

14:00 – 14:10 : Inloop
14:10 – 15:30 : Workshopronde 1 + kennismaking
15:30 – 15:50 : Koffiepauze + Energizer
15:50 – 16:40 : Workshopronde 2
16:40 uur: Borrelen en netwerken

Workshops

Workshopronde 1: Een beetje participatie bestaat niet, samen aan zet in Nijkerk

De gemeente Nijkerk vindt het belangrijk dat inwoners, bedrijven en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties zelf mee kunnen praten over de toekomst van Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen. Daarvoor is de Dialoog ‘Samen aan Zet’ in het leven geroepen. Met de dialoog wil de gemeente Nijkerk de kennis, ervaring en creativiteit van de samenleving benutten om samen keuzes te maken voor de komende jaren.

Stefan Staartjes, procesbegeleider Dialoog bij de gemeente Nijkerk, deelt zijn ervaringen over dit proces. Hij neemt de aanwezigen mee in het leerproces en licht toe welke stappen de gemeente gaat nemen in het vervolg van dit proces.

Workshopronde 2: Ondersteunen van burgerinitiatieven en betrekken van burgers en maatschappelijk veld, beleid van onderaf in Voorst.

In 2015 heeft de gemeente Voorst een nota burgerparticipatie vastgesteld. Hierin maakte de gemeente kenbaar dat ze een sterke samenleving kent, veel actieve vrijwilligers en dat er veel ruimte is om nieuwe initiatieven te ontplooien. Echter had ze wel het idee dat initiatieven beter ondersteunt kunnen worden, waardoor initiatieven eerder accelereren en tot stand komen.

Bas van den Hoogen, partner sportmarketing- en managementbureau Sporteyes en coördinator maatschappelijke ontwikkelingen gemeente Voorst, deelt graag zijn aanpak en zijn goede en slechte ervaringen van dit proces.

Deelnemen

Je bent van harte welkom bij deze bijeenkomst op 22 maart in Ede. Je kunt je eenvoudig aanmelden via het aanmeldformulier.

Young Professionals Network?

Meer informatie over de Young Professionals Network vind je op de website van Vereniging Sport en Gemeenten.

Datum

22 maart 2018

Locatie

Ede

Website

https://sportengemeenten.nl/agenda-item/vsg-young-professionals-network-bijeenkomst-oost-samen-beleid-maken/

Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.