Sluiten

Rugby

Artikel

Publicatiedatum 5 mei 2014

Alles dat je moet weten over rugby als kindersport.

Rugby voor 0-12 jaar

Rugby is een sport die door iedereen gespeeld kan worden. Tot 16 jaar wordt er in gemengde teams gespeeld.

Vanuit de vereniging krijg je een wedstrijdset in bruikleen of krijg je deze vlak voor de wedstrijd uitgereikt. Hetzelfde geldt voor ballen etc. De kleding waarin je traint, moet je zelf aanschaffen.

Tijdsbesteding & kosten

De contributie verschilt per vereniging. Verenigingen waarbij de kinderen geen competitie spelen, zijn soms zelfs gratis. De gemiddelde contributie ligt tussen de € 80,- à € 150,-.

Kinderen die gaan rugbyen, hebben rugby- of voetbalschoenen met noppen nodig. De prijzen kunnen erg oplopen, maar het is niet noodzakelijk om de allerduurste schoenen te kopen. Verder wordt rugby gespeeld in een korte broek en een t-shirt. In de winter dragen spelers vaak thermokleding. Hierin geldt ook: je kan het zo duur maken als je zelf wilt.

Bekendheid rugby

Er zijn 84 rugby verenigingen aangesloten bij de Nederlandse Rugby Bond. In totaal spelen er 9.000 mensen rugby. Opvallend is dat 40% van de leden tussen de 7 en 19 jaar is.

Rugbyhelden van ouders: Sébastien Chabal, Francois Pienaar
Rugbyhelden van kinderen: Kelly van Harskamp, Kieran Read

Met je kind naar...

Op het Nationaal Rugby Centrum Amsterdam kun je vaak getuige zijn van mooie wedstrijden en allerlei toernooien. Op de site van de NRB is hier meer informatie over te vinden.

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.