Sluiten

Regionale samenwerkingsverbanden aangepast sporten

Factsheet

Publicatiedatum 19 februari 2016

Op de peilmoment juni 2017 waren er 34 regionale samenwerkingsverbanden Aangepast sporten in Nederland. Ze zijn nu nog voornamelijk te vinden in Noord-Holland, Noord-Brabant en Gelderland. In de noordelijke provincies en in Zeeland zijn nog geen gemeenten die deel uitmaken van een samenwerkingsverband Aangepast sporten.

Kaartje van Nederland met Samenwerkingsverbanden Aangepast sporten per gemeente
(Foto: Kenniscentrum Sport) – klik op plaatje voor lokale informatie.

Samenwerking voor passend beweeg- en sportaanbod

De samenwerkingsverbanden zijn opgezet om mensen met een beperking een passend sport- en beweegaanbod te laten vinden. Mensen die op zoek zijn naar aangepast sportaanbod en sportaanbieders kunnen contact opnemen met een regiocoördinator. Elk samenwerkingsverband heeft een regiocoördinator. De samenwerking tussen partijen die in contact staan met de doelgroep enerzijds en sport- en beweegaanbieders anderzijds leidt tot het beter kunnen koppelen van de sportvraag en het sportaanbod. Indien een gemeente niet onder een samenwerkingsverband valt, kan contact worden gezocht met de provinciale consulent aangepast sporten.

Vergelijk met andere kaart

Meer informatie:

Voor eventuele vragen, aanvullingen of wijzigingen kunt u contact opnemen met grenzeloosactief@nocnsf.nl of bezoek de website http://grenzeloos-actief.nl/.

Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.