Sluiten

Peutersport: is dat onzin?

Artikel

Publicatiedatum 6 mei 2016

Het onderwerp ‘peutersport’ staat steevast in onze top-5 van best gelezen artikelen. De vraag rondom wat er mogelijk is voor onze kleintjes om te doen is populair, maar ook de opties voor sporten ná peutersport zijn een vraagstuk waar veel naar gezocht wordt door ouders.

Om te kijken wat onze lezers nu van peutersport vinden, hebben we gevraagd naar jullie mening. Is peutersport belangrijk of vinden jullie het onzin?

Uit de resultaten blijkt dat 76,8% van de respondenten peutersport leuk en belangrijk vindt. Daar staat tegenover dat 10,5% van de respondenten aangeeft dat het onzin is dat kinderen al op zo’n jonge leeftijd gaan sporten. En 12,7% van de mensen die onze poll invulden, is nog niet bekend met het fenomeen peutersport.

De sport vóór zwemles

Steeds meer kinderen gaan ook al voordat ze op zwemles gaan, op een sport. De keuze is tegenwoordig veel groter dan alleen peutergym, peuterdans of peuterzwemmen. Ook sporten als voetbal en judo kunnen al beoefend worden door kinderen vanaf 2 of 3 jaar.

Om de motorische ontwikkeling te stimuleren, kan peutersport een mooie aanvulling zijn. Maar vergeet niet dat (buiten)spelen, ook bij kinderen die al vanaf jonge leeftijd sporten, onmisbaar blijft in het motorisch vaardig worden van je kind.

Lees meer over peutersport

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.