Sluiten

Nieuwe subsidieregeling als compensatie voor de sportvrijstelling voor amateursportorganisaties

Artikel

Publicatiedatum 14 januari 2019

Amateursportorganisaties kunnen vanaf 2 januari 2019 een beroep doen op een nieuwe subsidieregeling, die de clubs moet compenseren voor het wegvallen van de sportvrijstelling voor de btw.

Per 1 januari 2019 wordt de sportvrijstelling voor de btw verruimd. Dat houdt onder andere in dat over de terbeschikkingstelling van sportaccommodaties in veel gevallen geen btw meer hoeft te worden afgedragen. Als gevolg hiervan kan er ook geen btw meer worden teruggevraagd over investeringen in sportaccommodaties. Die worden dus in sommige gevallen duurder voor clubs. Om het eventuele nadeel voor verenigingen te ondervangen is een nieuwe subsidieregeling in het leven geroepen. En die is voor meer clubs interessant dan alleen voor clubs, die in het verleden van de sportvrijstelling gebruik maakten.

Lees hier meer over wat de verruiming van sportvrijstelling voor de btw voor sportverenigingen betekent

In totaal is er voor 2019 een bedrag van 87 miljoen euro beschikbaar. Amateursportorganisaties (verenigingen en stichtingen zonder winstoogmerk) komen voor een subsidie in aanmerking op het moment dat zij gaan investeren in materialen, de accommodatie of werkzaamheden laten verrichten ten behoud van de accommodatie.

Meer informatie over de voorwaarden vind je op de website van NOC*NSF: sport.nl/voorclubs. Ter verduidelijking beschrijft sport.nl/voorclubs ook enkele casussen.

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.