Sluiten

Niet alleen bij teamsporten kans op een hersenschudding

Artikel

Publicatiedatum 17 maart 2015

Bij een hersenschudding denken we al snel aan contactsport. Twee voetballers die op hetzelfde moment een bal proberen te koppen, bijvoorbeeld. Maar ook tijdens andere activiteiten kan je kind een hersenschudding oplopen.

Tijdens contactsport-wedstrijden is er meestal iemand aanwezig die direct zal controleren of de spelers een hersenschudding, of een andere blessure, hebben opgelopen. Maar bij veel individuele sporten is dat niet het geval en in het skatepark of de speeltuin om de hoek natuurlijk al helemaal niet.

Wees er daarom op alert dat een kind met heel veel activiteiten een hersenschudding op kan lopen, zegt Dr. Suskauer.

Niet dat dit nu meteen een reden moet zijn om je kind altijd maar veilig binnen te houden. Risico is er altijd, met alles. Maar als je denkt dat je kind zich iets anders gedraagt dan normaal (een ander slaappatroon, overgevoeligheid, moeite met concentreren), ga dan even bij jezelf na of het ergens een hersenschudding zou kunnen hebben opgelopen.

Hoe herken je een hersenschudding

Hoe je dat doet? Dit filmpje laat zien hoe je een hersenschudding kan ontdekken in twee minuten. Denk je dat er inderdaad iets aan de hand is, ga dan direct even langs bij de huisarts. Een hersenschudding heelt vanzelf weer met voldoende rust.

Lees meer

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.