Sluiten

Nederlandse ouderen sporten steeds langer

Artikel

Publicatiedatum 7 februari 2019

Nederlandse ouderen blijven vaker sportief actief. De wekelijkse sportdeelname van zowel 65-tot 80-jarigen als 80-plussers, steeg de afgelopen jaren sterk, van 25 procent in 2001 tot 42 procent in 2017. Ook de sportdeelname van 55- tot 65-jarigen steeg sterker dan bij 18- tot 55-jarigen. Dit concludeert het Mulier Instituut in een onderzoek naar de deelname aan sport en bewegen door ouderen, uitgevoerd met steun van het ministerie van VWS.

Een belangrijke verklaring voor de toegenomen sportieve activiteit van ouderen is volgens het Mulier Instituut de opgebouwde sportervaring van nieuwe generaties ouderen. Zij zijn in tegenstelling tot eerdere generaties in hun leven meer met sportbeoefening in aanraking gekomen en blijven langer actief. Waar jongere volwassenen tijdgebrek als belangrijkste belemmering ervaren om te (blijven) sporten en bewegen, vormen lichamelijke belemmeringen de belangrijkste barrière voor 65-plussers om actief te blijven.

Ga naar “Deelname aan sport en bewegen door ouderen” om de rapportage in zijn geheel te lezen of lees het volledige nieuwsbericht van Mulier bij dit rapport te lezen.

Lees meer:

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.