Sluiten

Nauwelijks toename in diversiteit bondsbesturen, ondanks beleidsinzet

Feiten & cijfers

Publicatiedatum 7 maart 2019

De diversiteit in sportbesturen is al jaren een belangrijk onderwerp in de Nederlandse sportwereld. Ondanks beleidsinzet is nauwelijks toenemende diversiteit vast te stellen in leidinggevende posities bij sportbonden. Het aandeel vrouwen in bondsbesturen is 18 procent en sinds 2012 nauwelijks toegenomen. Dat blijkt uit onderzoek van het Mulier Instituut dat de diversiteit van kaderfuncties in de sport in kaart bracht.

De helft van de sportbonden geeft aan beleid te hebben voor het vergroten en/of behouden van sociale diversiteit bij bestuurders en/of andere leidinggevende functies. Daarbij gaat het vooral om diversiteit naar geslacht en leeftijd.

Bij sportverenigingen is diversiteitsbeleid minder gebruikelijk dan bij sportbonden. Vier op de vijf clubs (81%) houden geen rekening met diversiteit bij de werving en keuze van bestuurders en/of trainers. Veel van deze verenigingen geven aan het al lastig genoeg te vinden om competente bestuurders en trainers te vinden en ervaren het streven naar diversiteit met name als een luxeprobleem.

Lees het websheet ‘Diversiteit in kaderfuncties‘ voor alle resultaten uit het onderzoek, of ga naar het volledige nieuwsbericht van het Mulier Instituut.

Zie ook:

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.