Sluiten

Na twee zwangerschappen weer fit worden ondanks de alledaagse drukte

Blog

Publicatiedatum 28 december 2016

Hallo! Ik ben Joyce en samen met Dick heb ik twee prachtige dochters. De oudste is vier en de jongste is negen maanden oud. In mijn vrije tijd breng ik veel tijd door met de meiden en daar geniet ik op en top van! Daarnaast ga ik ook graag leuke dingen doen met vriendinnen, zoals lekker winkelen, uit eten of een filmpje kijken.

Ik ben een echt gezelligheidsdier en vind het heerlijk om met mijn man een avondje op de bank te hangen en een serie te kijken. Daarnaast werk ik drie dagen als polikliniekassistente in een ziekenhuis. Een aardig druk leven, waarschijnlijk herkenbaar voor veel ouders met jonge kinderen.

Tussen alle bedrijven door probeer ik twee keer per week te fitnessen of in de avond te wandelen. In 2017 wil ik gaan hardlopen, maar ik wil dit voorzichtig oppakken gezien de bekkenpijn die ik aan beide zwangerschappen heb overgehouden. Een hele uitdaging, maar ik ga er voor!

***8 februari***

Fit for the future: Ik voel me al fitter en zit steeds lekkerder in mijn vel

Joyce klaar om te gaan hardlopen
(Foto: Joyce)

Januari is voorbij, de challenge zit erop. Dat wil zeggen de verbondenheid aan AllesoverSport.nl, want mijn challenge gaat natuurlijk gewoon door! Ik loop nog geen 5 km hard, maar voel me wel fitter. Ik ben bewuster geworden van het feit dat bewegen gewoon hartstikke ontspannen is en dat ik er echt fitter van word. Ik zit lekkerder in m’n vel.

Een verrassingspakket van allesoversport.nl
(Foto: Joyce)

Tuurlijk moet ik me er ook toe zetten om daadwerkelijk m’n rondje te gaan hardlopen of mezelf naar de sportschool te slepen. Maar ik doe het wel en daar gaat het om! De uitdaging om mezelf aan te pakken is geslaagd.

Het hardlopen ging afgelopen paar keer iets minder goed. Kreeg last van mijn knieën en rechter enkel. Mijn 2e consult bij een sportfysio heeft inzicht gebracht. Hij deed een loopanalyse bij me. Ik moest op de hardloopband hardlopen, waarvan hij een slow motion filmpje maakte. Daarop kon je goed zien, hoe ik de loopbewegingen maak met benen, voeten en knieën. Ik loop wat naar binnen, vooral met rechter been. Dat verklaart ook m’n klachten. Ik ga komende week naar een orthopedisch schoenmaker die een zooltje voor mij gaat maken met antipronatie. Mijn hardloopschoenen waren hard aan vervanging toe. Ik heb nieuwe aangeschaft en ik hoop dat ik met deze schoenen en mijn zooltjes een mooie, sportieve toekomst tegemoet ga!

De hardloopschoenen van Joyce
(Foto: Joyce)

 

***7 februari***

Fotodagboek week 4: Les 9 van ‘hardlopen met Evy’ alweer, time flies!

Fotocollage van de afgelopen week
(Foto: Joyce)

 

***25 januari***

5 vragen aan: Joyce deed verschillende test bij een fysiotherapeut en haar conditie bleek aardig goed!

Met welke sportexpert heb je een consult gehad?
Sportfysio van een preventiecentrum.

Wat was de reden dat je koos voor deze expert?
Ik wilde graag weten hoe ik ervoor sta wat betreft conditie en of mijn doelen haalbaar zijn in verband met bekkenklachten.

Had je vragen vooraf aan de expert? Zo ja, wat waren deze vragen?
Ik had vooraf geen specifieke vragen.

Wat was de grootste eyeopener tijdens het consult?
Dat mijn conditie goed is, ik had verwacht dat dit minder goed zou zijn.

Met wat voor gevoel ging je weg bij de expert?
Ik ging daar weg met een voldaan gevoel. Het stimuleerde mij om het fitness twee keer per week vol te houden en het hardlopen hiermee te combineren.

 

***17 januari***

Mijn conditie bleek nog aardig goed, maar het kan zeker beter!

Joyce is bij een sportfysiotherapeut geweest in een fitness preventiecentrum. Na het invullen van een vragenlijst op het gebied van gezondheid, is haar lengte en gewicht gemeten. Na een aantal goede tips is het wachten op een trainingsschema voor gerichtere fitness trainingen dat bijdraagt aan het steviger maken van rug- en buikspieren.

 

***12 januari***

Ondanks de zin in hardlopen, voel ik toch uitstelgedrag

Hallo 2017! De challenge is begonnen! Ik zal eerlijk bekennen dat ik een drempel over moet om aan de challenge te beginnen. Dat wil zeggen om te starten met hardlopen. Ondanks dat ik er veel zin in heb, voel ik al een soort uitstelgedrag opkomen. En dat is een uitdaging die ik met mezelf moet aangaan. Aanpakken!

Joyce houdt een glas champagne en sterretjes vast
(Foto: Joyce)

Nieuwjaarsdag was vooral uitslapen (voor zover dat gaat met 2 kleine kinderen), bijkomen en op visite bij familie om nieuwjaarswensen te brengen. Hardlopen stond niet op de planning. De voorbereidingen daarentegen werden wel getroffen; de app hardlopen met Evy is gedownload.

Joyce in hardloopkleding houdt haar telefoon omhoog waarop de app evy is geïnstalleerd
(Foto: Joyce)
een ontbijtbord met 2 eieren, komkommer en tomaat en daarnaast een glas jus d'orange en een kop thee
(Foto: Joyce)

Maandag 2 januari moest ik na een weekje vrij weer werken en met frisse moed stond ik ’s avonds klaar in mijn hardloopkleren. Klaar voor de start! Les 1 van Evy viel me alles mee! Ik merk aan m’n lichaam dat het goed is om rustig op te bouwen. De volgende dag was ik wel wat stijf en voelde hier en daar wat spierpijn, maar de kop is eraf!

Om elke dag wat te bewegen ben ik op m’n rust dag van Evy ’s avonds ruim een half uur naar de sportschool geweest. Even wat extra calorietjes verbranden. Want ja, ook daarom doe ik mee aan deze challenge. Fitter worden en tegelijkertijd afvallen. Dus ook letten op wat ik eet, vandaar een ontbijtje met eitjes en groenten. Les 2 van Evy verliep ook prima. Ik kijk uit naar les 3! Het voelt goed om mee te doen aan deze challenge!

 

 

 

 

Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.