Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Sluiten

Meer bewegen? Ga volleyballen!

Artikel

Ben jij sociaal, een echte teamplayer en altijd eerlijk in het veld? Dan ben je een typische volleyballer! Het Mulier Instituut onderzocht vijf jaar geleden dat mensen die kameraadschap en gedrevenheid hoog in het vaandel hebben staan, goed bij deze sport passen.

Natuurlijk geldt dit voor meer sporten, maar intussen is volleybal wel de grootste zaalsport ter wereld. Nederland alleen al telt 1.100 volleybalverenigingen. Met ruim 600.000 volleyballende leden, die meester zijn in speltechnieken als blokken, smashen en bovenhands opslaan.

Wat is volleybal?

Paravolley
Paravolley

Zaalvolleybal: de grootste groep volleyballers in Nederland is lid van een zaalvolleybal vereniging. 120.000 daarvan spelen het spel ook in wedstrijdverband.

Beachvolleybal: beachvolleybal is hot! Door de explosieve groei van deze sport, maar ook letterlijk. Want deze duo’s spelen vaak in de brandende zon in het mulle zand. Fysiek zwaar en mooi om te zien.

Paravolley: paravolleybal is bij uitstek geschikt voor mensen met een beperking aan één of beide benen. Het speelveld is kleiner en het net hangt lager. Bovendien moet elke speler die de bal speelt, altijd contact houden met de vloer met zijn zitvalk of romp.

Waar kun je terecht als je zelf wilt volleyballen?

Zaalvolleyballen kan in heel veel Nederlandse dorpen en steden. de volleybalbond ontwikkelt een verenigingszoeker die binnenkort online staat. Daarmee kun je een club vinden die bij je past. In de tussentijd kun je een volleybalclub zoeken op de website van het NOC*NSF.

Zoek je een plek om te beachvolleyballen? Hier staan alle beachvolleybal locaties in Nederland voor je op een rij. Je kunt hier terecht voor zowel competities als toernooien.

Lees ook:

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met de Nederlandse Volleybal Bond.

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.