Sluiten

Meer bewegen? Ga tennissen!

Artikel

Publicatiedatum 18 november 2016
Een tennisbal op een gravel tennisbaan
(Foto: Kenniscentrum Sport)

Tennis is na voetbal de tweede sport in Nederland. Meer dan een miljoen mensen slaan regelmatig een balletje. Niet verwonderlijk, want iedereen kan leren tennissen en je bent nooit te oud om ermee te beginnen.

Van die meer dan een miljoen beoefenaren zijn 605.000 mensen lid van een vereniging, die is aangesloten bij de tennisbond, KNLTB. Deze clubs bieden tennis aan voor alle leeftijden en alle niveaus. Ook als je geen toptalent bent, kun je veel plezier hebben op de tennisbaan. Er zijn competities en toernooien, maar je kunt ook puur recreatief tennissen.

Tennis: voor jong en oud

Tennis is een sport voor jong en oud. Afgezien van het feit dat het goed is voor je gezondheid, is het vooral ook gezellig. Veel verenigingen organiseren regelmatig activiteiten en voor nog meer gezelligheid kun je natuurlijk zelf actief worden. Ook voor senioren worden aparte activiteiten, zoals bijvoorbeeld Clubfit, georganiseerd.

Wat heb je nodig?

Om te beginnen met tennis heb je niet veel nodig. Een tennisracket en het juiste schoeisel zijn het belangrijkst. Het is goed om je daarin te laten adviseren, omdat er heel veel verschillende tennisschoenen en rackets te koop zijn. Wil je niet meteen veel geld uitgeven aan nieuw materiaal? Dan vind je op knltb.nl ook informatie over het uitlenen van materiaal. De KNLTB werkt ook samen met een aantal bekende partners die tennissers kunnen voorzien van de benodigde materialen.

Waar kan ik tennissen?

Via de handige verenigingszoeker vind je snel een tennisvereniging bij jou in de buurt!

 

Voor meer informatie over tennis ga je naar knltb.nl.

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.