Sluiten

Maak het meest van de gymles

Artikel

Publicatiedatum 9 december 2014

Kinderen vinden spelletjes waarbij je geëlimineerd kan worden het leukst, maar zijn bij dit soort spelletjes minder actief in beweging, blijkt uit onderzoek. En dat is eigenlijk helemaal niet zo gek.

Het is voor de meesten vast herkenbaar: het startsein voor een spelletje trefbal of paaltjesvoetbal is nog maar net gegeven, of je zit alweer langs de kant in hoopvolle afwachting van het einde van het spel, dat nog wel eens ruim 10 minuten kan duren.

Hoewel kinderen dit soort ‘eliminatiespelletjes’ leuker vinden dan spelletjes waarbij er geen uitval is, betekent het dat kinderen die minder goed in het betreffende spel zijn misschien wel meer tijd wachtend doorbrengen dan spelend. Zonde!

Hoor je van je kind nog wel eens dat het er vaak als eerste uit ligt tijdens gym en dat het dan moet wachten tot alle andere kindjes uitgespeeld zijn? Begin er dan eens over op school. Suggereer dat ze ook enkele spelletjes zonder eliminatie spelen, of dat de geëlimineerde kinderen bijvoorbeeld touwtje mogen springen langs de zijlijn. Er is vast wel iets te bedenken! Zo haalt je kind het meeste uit de gymles.

Lees meer

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.