Lopen Loont! | Alles over sport
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Sluiten

4 jul
Lopen Loont!

Evenement

Lopen Loont! stelt zich ten doel vakprofessionals met elkaar te verbinden. Samen kijken naar, praten over en werken aan integrale oplossingen die gezondheid, mobiliteit, bewegen, leefbaarheid, verblijven combineren. U ontmoet collega’s uit uw eigen vakgebied, legt verbinding met professionals uit andere domeinen, wisselt kennis, visies en visitekaartjes uit. En gaat geïnspireerd én met concrete tips en actiepunten huiswaarts. Doet u ook mee? Dan zetten we op 4 juli in Rotterdam samen een stap vooruit!

Lopen is van grote betekenis voor mens en maatschappij. Zo stimuleert het bijvoorbeeld een langer verblijf in binnensteden en daarmee de economie, het draagt bij aan gezondheidsdoelstellingen, verhoogt het vestigingsklimaat en vastgoedwaarde en draagt bij aan de zelfstandigheid van ouderen. En we ‘doen het’ dagelijks op weg naar ons werk, als we gaan winkelen, als we even een frisse neus willen halen, op weg zijn naar vrienden in de stad en veel, veel vaker (dan we denken). Lopen is leuk, gezond, milieuvriendelijk, ontspannend, laagdrempelig, legt een beperkte claim op de beperkt beschikbare ruimte én is voor alle leeftijden.

Maar om de openbare ruimte logisch, beweegvriendelijk, toegankelijk en uitnodigend in te richten (hardware), mensen tot lopen te bewegen (software) en dit goed en duurzaam te organiseren (orgware), vraagt om een breed gedragen visie, een gecoördineerde aanpak en samenwerking tussen uiteenlopende bestuurders, beleidsmakers, ontwerpers, beheerders, (binnenstads)economen, beweeg- en gezondheidsspecialisten en meer.

Tijdens Lopen Loont! ontmoet u collega’s uit uw eigen vakgebied, legt u verbinding met professionals uit andere domeinen, wisselt u kennis, visies en visitekaartjes uit.

En gaat u geïnspireerd én met concrete tips en actiepunten huiswaarts.

> het programma

> de sprekers

> aanmelden

Kenniscentrum Sport heeft bijgedragen aan Lopen loont! door zitting te nemen in de adviesraad.

Datum

4 juli 2017

Locatie

Rotterdam

Website

http://www.lopenloont.nl/

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou