Sluiten

Lars Houthuijzen verwacht een trap onder zijn hol op zijn tijd...

Blog

Publicatiedatum 28 december 2016

Ik wil in 2017 een trailrun van 30 kilometer lopen! Het achterliggende doel daarbij is een evenwichtig gewicht bereiken. Ik ben erg sportief, sport is namelijk onderdeel van mijn werk. Ik werk als coach en geef training in mentale weerbaarheid en lifestyle.

Toch doe ik mee aan deze #FITchallenge17 voor een trap onder mijn hol op zijn tijd. Ik verwacht zo een onderbouwd trainingsschema en goed advies over voeding te kunnen krijgen. Ik wil voornamelijk door middel van de juiste training mijn kracht verbeteren.

Samen met mijn vriendin en onze twee kinderen woon ik in het altijd gezellige Breda. In mijn vrije tijd geef ik volleybal training en daarnaast sport ik ongeveer drie keer per week. Ik vind bijna iedere sport leuk om te doen. Ik ga er vol tegenaan in 2017!

***15 februari***

2017 is het jaar van de FITchallenge

2017 is het jaar van de fitchallenge en van mijn nieuwe baan als teammanager bij IKEA Breda. Allemaal nieuwe indrukken en geweldig om te doen. Helaas geen nieuwe inzichten van de experts waar ik wel op gehoopt had. Het gesprek met de diëtist moet nog komen en hopelijk komt daar iets uit! Wordt vervolgd…

Lars bij Basic Fit
(Foto: Lars Houthuijzen)
Lars thuis in de woonkamer
(Foto: Lars Houthuijzen)
Lars speelt Twister samen met zijn dochter
(Foto: Lars Houthuijzen)

***7 februari***

Fotodagboek week 4: Kilometer maken op de werkvloer

Fotocollage van de sportmomenten van een week
(Foto: Lars Houthuijzen)

 

***25 januari***

5 vragen aan: Lars sprak met een diëtist en leerde veel over vitamines!

Met welke sportexpert heb je een consult gehad?
Met sportdiëtist Anneke Palmsma.

Wat was de reden dat je koos voor deze expert?
Om meer regelmaat te krijgen in mijn eetpatroon en zodat ik de juiste dingen ga eten. Ik sport al regelmatig, maar qua voeding had ik nog niet voldoende structuur.

Had je vragen vooraf aan de expert? Zo ja, wat waren deze vragen?
Wat moet ik precies eten om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen.

Wat was de grootste eyeopener tijdens het consult?
Ja, ik heb veel inzichten op het gebied van voedingssuplementen, vitamines en mineralen gekregen. Ik wist niet precies wat ik hiervan moest gebruiken etc. Daar kon ze me meer over vertellen.

Met wat voor gevoel ging je weg bij de expert?
Door de afspraak met de sportdiëtist, heb ik nog meer zin in in de challenges!

 

***17 januari***

2 keer in de week fitness en 1 keer in de week hardlopen, de consults laten nog even op zich wachten

Lars heeft helaas nog geen contact gehad met een expert die voor hem een nog beter trainingsschema gaat maken om zijn doelen te bereiken. Ondertussen is hij wel volop aan het fitnessen en hardlopen, een goed voorbeeld van vasthouden aan de goede sportieve voornemens!

 

***12 januari***

We gaan knallend het nieuwe jaar in!

Wat is nou mooier om een jaar sportief én cultureel af te sluiten. Op 30 december stonden er voor mij 2 leuke uitjes op het programma, overdag het spoorwegmuseum met de kinderen en ’s avonds een nightrun in het Mastbos te Breda. Vooral de nightrun was super gaaf, een kleine 1.000 man uitgerust met een lampje op hun hoofd liepen mee. Wat een prachtig gezicht was dat.

Lars bij het spoorwegmuseum
(Foto: Lars Houthuijzen)
Lars bij Basic Fit en een schermafbeelding van de resultaten van een rondje hardlopen
(Foto: Lars Houthuijzen)

Het nieuwe jaar brengt vele mooie dingen, de #FITchallange17 natuurlijk en een nieuwe baan als teammanager bij de IKEA Breda. Twee dingen waar ik heel veel zin in heb. Deze week staat twee keer fitness op het programma en één keer hardlopen. Ik ben al gestart en we gaan knallend het nieuwe jaar in!

Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.