Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Sluiten

20 apr
Koningsspelen 2018 'Binnenstebuiten'

Evenement

De Koningsspelen dagen iedereen dit jaar uit om veel buiten te spelen en te ontdekken wat ze in huis hebben. Want buitenspelen is gezond en maakt je tot de beste versie van jezelf. De Koningsspelen vinden zoals elk jaar plaats op de laatste vrijdag vóór Koningsdag, dit jaar op 20 april. Het thema van 2018 is  ‘Binnenstebuiten’.

De scholen hebben tot en met 28 februari de tijd om zich in te schrijven voor het sportieve Oranjefeest.

Het thema ‘BinnensteBuiten’ zal o.a. tot uiting komen in het Sport- en Feestpakket dat de ingeschreven scholen ontvangen en in het Koningsspelenlied van Kinderen voor Kinderen. Zappsport zal speciaal voor de Koningsspelen aandacht schenken aan dit thema.

Koningssportdag start traditiegetrouw zingend en dansend met het Koningsspelen-lied van Kinderen voor Kinderen. De titel van het lied dat op 16 maart uitkomt, werd vandaag bekend gemaakt en is Fitlala.

Koningsmatch

De Koningsspelen draaien om samen plezier maken en daarom stimuleren de Koningsspelen scholen en sportaanbieders om samenwerkingen op te zoeken. Via koningsspelen.nl/koningsmatch kunnen scholen en sportaanbieders elkaar ook dit jaar met 1 druk op de knop vinden.

De online tool maakt het voor scholen mogelijk om eenvoudig in contact te komen met sportaanbieders in de buurt die graag willen helpen bij de organisatie van het sportieve deel van de Koningsspelen. Doel is om via de Koningsmatch het onderwijs en de sport op lokaal niveau nog meer met elkaar te verbinden.

Over de Koningsspelen

De Koningsspelen zijn in 2013 voor het eerst georganiseerd in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander met als doel kinderen in het primaire onderwijs en hun ouders te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is. De dag bestaat uit sportieve activiteiten die worden voorafgegaan door een gezamenlijk, feestelijk Koningsontbijt. Scholen bepalen zelf hoe de Koningsspelen worden vormgegeven.

De organisatie van de Koningsspelen is in handen van de Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation. De Koningsspelen worden financieel en faciliterend ondersteund door haar partners: Jumbo Supermarkten samen met leveranciers, PostNL, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), de VriendenLoterij, Pantar, Interimage, Kinderen voor Kinderen en Zappsport.

Datum

20 april 2018

Locatie

Door heel Nederland

Website

https://www.koningsspelen.nl/

Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.