Sluiten

Kinderen ontwikkelen overgewicht door beeldschermen

Artikel

Publicatiedatum 21 mei 2014

Je peuter even televisie laten kijken als jij aan het koken bent of de tablet op schoot bij je kind als jij bezig bent met andere taken. Zo handig, maar absoluut niet goed volgens artsen. Want beeldschermen maken kinderen dik en ongelukkig.

Kinderen zouden volgens artsen maximaal twee uur per dag achter een beeldscherm mogen doorbrengen, exclusief de uren op school. Een uur voordat je kind naar bed gaat, zijn schermen (dus ook de televisie) helemaal uit den boze.

Een teveel aan beeldschermtijd zorgt voor slaapgebrek, door het felle licht dat van het scherm afkomt. En slechter slapen kan voor slechtere schoolprestaties, hoofdpijn, stemmingsstoornissen en overgewicht zorgen.

Dus verban de televisie, smartphone en tablet uit de slaapkamer van je kinderen. En zorg zelf voor het goede voorbeeld. Lees bijvoorbeeld na het eten een boek of speel een spelletje met je kinderen in plaats van de televisie aan te zetten. Artsen adviseren zelfs om kinderen jonger dan twee jaar helemaal geen televisie te laten kijken.

Heb je even geen inspiratie om iets met je kind te doen? Kijk dan eens in deze lijst met 171 beeldschermvrije activiteiten.

Lees meer

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.