Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Sluiten

7 sep
Kennisdag sport en duurzaamheid

Evenement

Noteer donderdag 7 september 2017 in uw agenda en schrijf u in voor de kennisdag sport en duurzaamheid in Omnisportcentrum Apeldoorn. Deze kennisdag wordt georganiseerd door Vereniging Sport en Gemeenten, mede namens Vereniging Nederlandse Gemeenten en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

KENNISDAG SPORT EN DUURZAAMHEID, ENERGIE(K) BESPAREN IN DE SPORT

De afgelopen jaren zijn er veel initiatieven gestart om bestaande sportaccommodaties te verduurzamen en nieuwe sportaccommodaties energieneutraal te realiseren. De rijksoverheid, provincies, gemeenten en sportverenigingen zijn op  verschillende manieren aan de slag met energiebesparing en duurzame energie voor sport(accommodaties).

Bent u als gemeente verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van uw sportaccommodatie? Dan weet u dat sportaccommodaties veel energie verbruiken. En dat dit een stevige kostenpost is op de begroting van de gemeente en de sportverenigingen. Ook vanuit maatschappelijk oogpunt is aandacht voor duurzaamheid en energie van belang. Bij veel gemeenten leven rondom dit onderwerp vragen als:

  • Welke (beleid)aanpak blijkt in de praktijk te werken?
  • Waarom zou je als gemeente moeten inzetten op het verduurzamen van de sport?
  • Welke instrumenten kan je aanwenden als gemeente om bestaande en nieuw te bouwen sportaccommodaties te verduurzamen?
  • Wat is de rol van de gemeente en die van de sportvereniging en exploitanten in het verduurzamen van sportaccommodaties? Hoe organiseer je dit samenspel?
  • Wat kun je doen als gemeente om de lokale sport te enthousiasmeren en faciliteren om aan de slag te gaan?  Hoe zorg je voor bewustwording?
  • Wat kun je besparen door te investeren in duurzaamheid en welke subsidie- en financieringsmogelijkheden kun je hiertoe aanwenden?
  • Wat is de ‘next step’ als het gaat om duurzaamheid en circulaire economie?

Lees meer over het programma, inschrijven en kosten op de site: http://sportengemeenten.nl/agenda-item/kennisdag-sport-en-duurzaamheid/ 

Datum

7 september 2017

Locatie

Omnisportcenter, Apeldoorn

E-mailadres

r.brounen@sportengemeenten.nl

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.