Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Sluiten

3 okt
Kenniscafé Sport Live! 'Sport en Vluchtelingen'

Evenement

Op dinsdagavond 3 oktober 2017 organiseert Kenniscentrum Sport – samen met Universiteit Utrecht –  in Utrecht het Kenniscafé Sport Live! ‘Sport en vluchtelingen’. Reserveer dit evenement vast in uw agenda!

In Nederland zijn sinds de grote instroom van vluchtelingen vanaf 2015 veel mooie initiatieven ontstaan, waarin asielzoekers en vluchtelingen gestimuleerd worden om mee te doen met sport en beweegactiviteiten of een rol te spelen bij de organisatie ervan. Veel gehoorde motieven voor deze inzet zijn: bijdragen aan het welzijn, aan de gezondheid en aan de integratie van vluchtelingen in de Nederlandse maatschappij. Maar kan sport deze beloftes waarmaken? Wat wel en wat niet en onder welke voorwaarden?

In hoeverre is sport van belang in het leven van een vluchteling? En welke invloed heeft het AZC op het belang van sport voor vluchtelingen? Onderzoekers van de Universiteit Utrecht en Kenniscentrum Sport delen bevindingen van hun onderzoeken op dit thema. Daarnaast vertellen vluchtelingen uit eigen ervaring welke rol sport en bewegen heeft gehad tijdens en na hun asielprocedure in Nederland. En we gaan in discussie met professionals uit het veld. Laat je inspireren door de verhalen en het debat en breng jouw kennis en ervaring in, tijdens het Kenniscafé Live! ‘Sport en Vluchtelingen’.

Logo kenniscafé

Een inspirerende talkshow met muzikale begeleiding door huisband Café du Sport, speciaal voor vrijwilligers en professionals die werken met asielzoekers en vluchtelingen, gemeenten (bestuurders, beleidsmedewerkers, buurtsportcoaches), sportorganisaties, vakleerkrachten, onderzoekers, studenten.

Kenniscafé Sport Live!, een beproefd concept van Kenniscentrum Sport.

Reserveer dit evenement vast in je agenda! Eind augustus/begin september ontvang je een uitnodiging met informatie over het volledige programma. 

Met vriendelijke groet,
Het organisatieteam Kenniscafé Sport Live! 
Namens Kenniscentrum Sport en Universiteit Utrecht

Logo's Universiteit Utrecht en Kenniscentrum Sport

Wat

Kenniscafé Sport Live! ‘Sport en Vluchtelingen’, met muzikale begeleiding door huisband Café du Sport.

Voor wie

Vrijwilligers en professionals die werken met asielzoekers en vluchtelingen, gemeenten (bestuurders, beleidsmedewerkers, buurtsportcoaches), sportorganisaties, vakleerkrachten, onderzoekers, studenten.

Waar

In Utrecht, over de exacte locatie informeren wij je later.

Wanneer

Dinsdag 3 oktober van 16.00 tot 19.00 uur

Met medewerking van

Kenniscentrum Sport en Universiteit Utrecht

Contact

kenniscafe@kcsport.nl

Kijk hier voor een video-impressie van een vorige editie van Kenniscafé Sport Live!

Datum

3 oktober 2017

Locatie

in Utrecht

E-mailadres

kenniscafe@kcsport.nl

Telefoonnummer

0318 490 900

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.