Kenniscafé Sport Live! Samen voor Goud | Alles over sport

8 apr
Kenniscafé Sport Live! Samen voor Goud

Evenement

geplaatst op: 8 februari 2017

Aangepast sporten- dit zou voor iedereen die dit wil mogelijk moeten zijn. Helaas is dat niet altijd het geval. De ene keer is er aanbod- maar weten de sporters dit niet. De andere keer is er een specifieke vraag- maar lukt het niet om daar een geschikte sport bij te vinden.

Match

Deze match tussen de vraag naar en het aanbod van gehandicaptensport staat centraal op 8 april op Papendal tijdens het Kenniscafé Sport Live! Samen voor Goud. Een inspirerende talkshow met muzikale begeleiding door huisband Café du Sport gepresenteerd door Funda Müjde, veelzijdige cabaretière, actrice, columniste, schrijfster én handbiker.

Ben je op zoek naar goede contacten, praktijkvoorbeelden en inspirerende verhalen? Racefietser Carolien Dankaerts en handbiker Eefje Broertjes vertellen op 8 april welke weg zij hebben bewandeld om hun favoriete sport te zoeken én te vinden. Dit pad liep vaak wel, maar niet altijd over rozen. Lilian van den Berg, expert gehandicaptensport bij Kenniscentrum Sport, presenteert onderzoek en kennis over de achtergronden van de (mis)match tussen vraag en aanbod van gehandicaptensport. Hieruit volgen inzichten en leerpunten die jou kunnen helpen. Verder ook in het Kenniscafé: directeur Willemijn Baken van Kenniscentrum Sport en Rita van Driel, programmamanager van Grenzeloos Actief.

Met wie? Shake-on!

Samen met medewerkers van sportbonden, regiocoaches en provinciaal consulenten gaan wij op 8 april op zoek naar de juiste match. Ook de deelnemers en paralympiërs ‘Samen voor Goud’ zijn aanwezig en andere geïnteresseerden zoals MEE-consulenten en medewerkers sportloketten revalidatie, zijn van harte uitgenodigd.

Tijdens het Kenniscafé bieden we je een unieke ervaring door het gebruik van een speciaal gepatenteerde armband. Het in contact komen én blijven met aanwezigen op het Kenniscafé wordt nog leuker en zinvoller door het meest gebruikelijke gebaar tijdens een ontmoeting te maken: de handdruk. Dit is waar Shake-on voor zorgt, door middel van een slimme armband die de beweging van het handen schudden herkent en zorgt voor automatische gegevensuitwisseling*.

*Uiteraard worden alleen gegevens uitgewisseld na toestemming van jou.

Wij schudden je graag de hand bij het Kenniscafé Sport Live! Samen voor Goud op zaterdag 8 april van 14.30 – 17.00 uur op Papendal in Arnhem.

Programma

14.00 uur
Ontvangst

14.30 uur
Start Kenniscafé door dagvoorzitter Funda Müjde, met onder meer:

  • Willemijn Baken (directeur Kenniscentrum Sport).
  • Rita van Driel (programmamanager Grenzeloos actief).
  • Carolien Danckaerts (sporter met visuele beperking).
  • Eefje Broertjes (sporter met motorische beperking).
  • Lilian van den Berg (expert gehandicaptensport bij Kenniscentrum Sport- Deelnemers Samen voor Goud.

16.15 uur
Matchen van vraag en aanbod van deelnemers met behulp van Shake-on armbandjes.

17.00 uur
Afsluiting en borrel.

Samen voor Goud

Kenniscentrum Sport en NOC*NSF gaan de slotdag van het project ‘Samen voor Goud’ en het Kenniscafé Sport Live! combineren. Een combinatie waardoor (beginnende) sporters in contact komen met medewerkers uit de sport en andersom. Daarnaast willen wij tijdens deze dag iedereen die bezig is met het thema ‘Samenwerken rondom aangepast sporten’ samenbrengen en met elkaar kennis laten maken. Dit om elkaar in de toekomst beter te kunnen vinden en zo nog efficiënter te kunnen werken. Het wordt een bijeenkomst met een afwisselend programma van presentaties, netwerken en sport.

Informatie

Kosten: 25 euro.

Meld je meteen aan!

Contact

Kenniscentrum Sport via kenniscafe@kcsport.nl, 0318-490900.

Datum

8 april 2017

Locatie

Nationaal Sportcentrum Papendal, Papendallaan 3, Arnhem

E-mailadres

kenniscafe@kcsport.nl

Telefoonnummer

0318-490900

Bewaren:

Bewaren

Gerelateerde artikelen

Anderen bekeken ook