Sluiten

24 jun
Karavaanbijeenkomst 'Aan de slag met een gezonde leefstijl'

Evenement

Publicatiedatum 23 april 2019

Het Nationaal Programma Gewoon Bijzonder organiseert karavaanbijeenkomsten zodat veel mensen kennis kunnen maken met onderzoeksprojecten, de ervaringen en de resultaten. Op 24 juni organiseert het netwerk ‘De Krachten Gebundeld’ de 4e karavaanbijeenkomst in Zwolle. De bijeenkomst staat geheel in het teken van gezond leven. Het onderzoeksproject wil mensen met een matige tot (zeer) ernstige verstandelijke beperking helpen gezond te leven.

Een kijkje in de keuken van het project

Tijdens de bijeenkomst geven we een praktische vertaling van de resultaten van het onderzoek tot nu toe.

  • Hoe werken co-onderzoekers mee in het onderzoek? Waarom is dat zo belangrijk?
  • Wat helpt in de omgeving om gezond te leven voor iedereen? Een park in de buurt of een beweegtuin? Een markt of supermarkt?
  • Wat zou je zelf willen leren over gezond leven? En hoe wil je mensen met een beperking daarbij ondersteunen?

Meer informatie of meld je meteen aan.

Over het netwerk ‘De Krachten Gebundeld’

Onderzoeksnetwerk ‘Ondersteunen gezonde leefstijl: De Krachten Gebundeld’ zoekt uit hoe je voor mensen met een verstandelijke beperking een omgeving creëert die hen ondersteunt en stimuleert om gezond te leven. Als we beter begrijpen welke kennis over gezondheid nodig is om mensen met een verstandelijke beperking en hun begeleiders te voorzien van een gezonde leefstijl dan kunnen we ondersteuning op maat gaan aanbieden.

We weten hier nu weinig over en er is geen duidelijke wetenschappelijke onderbouwing die begeleiders breed kunnen inzetten. Welke mogelijkheden zijn er in de leefomgeving van mensen met een beperking om een gezonde leefstijl positief te beïnvloeden? Het netwerk werkt samen met verschillende wetenschappers, mensen met een verstandelijke beperking, hun vertegenwoordigers, 19 zorgorganisaties en MBO, HBO en WO onderwijs.

Datum

24 juni 2019

Locatie

Dominicanenklooster, Assendorperstraat 29 in Zwolle

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.