Sluiten

Kalenders met evenementen en bijeenkomsten

Tips

Publicatiedatum 17 december 2015

Wil je als sportprofessional of vrijwilliger je licht opsteken bij anderen, dan heb je een ruime keuze. Je ziet al snel door de bomen het bos niet meer. Er zijn allerlei bijeenkomsten, scholingen en workshops, van landelijk tot lokaal. Hieronder de belangrijkste aanbieders.

Kenniscafé Sport Live!

Het Kenniscentrum Sport organiseert informele bijeenkomsten die worden gewijd aan actuele thema’s. Verbinding van lokaal met landelijk beleid en van praktijk met wetenschap staan centraal. Dat gebeurt onder meer onder de vlag van Kenniscafé Sport Live! De afgelopen jaren vonden bijeenkomsten plaats in Ede, het Kenniscafé gaat nu op reis door het hele land.

Afhankelijk van het thema zijn de bijeenkomsten van belang voor bijvoorbeeld: zorgverleners en zorgprofessionals, besturen van sportverenigingen, verenigingsondersteuners, beleidsmedewerkers, sportservices en vertegenwoordigers van sportbonden. Ook verzorgt het Kenniscentrum Sport masterclasses, scholing en workshops.

Volwassenen die tijdens een workshop allemaal touwen vasthouden
(Foto: Kenniscentrum Sport)

Sportief Verbinden

Sportief Verbinden is een concept om de sport te verbinden met politiek, bestuurlijk, maatschappelijk en commercieel Nederland. Tijdens grote sportevenementen vinden bijeenkomsten plaats waarbij de verschillende sectoren aan kruisbestuiving kunnen doen. Sportief Verbinden is een gezamenlijk project van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het Kenniscentrum Sport, de Vereniging Sport en Gemeenten, G5 (de grootste vijf gemeenten), Sport & Zaken en NOC*NSF.

Sportinnovator

Bal met logo Sport Innovator
(Foto: Kenniscentrum Sport)

Het doel van Sportinnovator is: meer sportinnovaties voor meer en betere prestaties in de topsport, meer Nederlanders die sporten en bewegen. Het Topteam Sport, met vertegenwoordigers van allerlei maatschappelijke sectoren, zoekt met bijeenkomsten actief de podia op om innovatie aan te jagen.

Sport en Bewegen in de buurt

evenementen logo sbb
(Foto: Kenniscentrum Sport)

Vanuit het programma Sport en Bewegen in de Buurt worden door het hele land bijeenkomsten georganiseerd voor professionals in de sport, zoals buurtsportcoaches. Het gaat onder andere om zogenoemde lerende netwerken en kennisdagen. De bijeenkomsten zijn gericht op actuele thema’s, zoals sport en bewegen in het sociaal domein of de zichtbaarheid van de buurtsportcoach.

Academie voor Sportkader

Jongen in scheidsrechterstenue blaast op scheidsrechtersfluit
(Foto: Kenniscentrum Sport)

Het Academie voor Sportkader richt zich op scholing: voor trainers, coaches, instructeurs, bestuurders en scheidsrechters. Het aanbod voor trainers en coaches varieert van omgaan met sportongevallen en blessures tot coachen op sociaal gedrag en advies op sporttechnisch beleid en is hier te vinden. Ook hebben ze specifiek aanbod voor arbitrage. Voor bestuurders is er aanbod op het gebied van onder meer besturen met een visie en sportief besturen.

Aanbod KVLO

De KVLO, voluit de Koninklijke Vereniging van Leraren Lichamelijke Opvoeding, is de belangenbehartiger voor docenten en leerkrachten lichamelijke opvoeding en combinatiefunctonarissen. De KVLO organiseert ook evenementen, cursussen en scholingen.

Scholingsaanbod VSG

De Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) organiseert bijeenkomsten op het gebied van sport voor medewerkers van gemeenten. Onderwerpen variëren van Sportimpuls-aanvragen, tot expertmeetings over tariefstelling, tot kennisdagen over sportaccommodaties en zwembaden. Ook is er een zogeheten Young Professionals Netwerk.

Aanbod Sport-Netwerk

Sport-Netwerk is een carrièreplatform voor sportprofessionals, waarbij veel hogescholen zijn aangesloten. Zij bieden ook congressen en seminars aan.

Scholingaanbod provinciale sportservices

Veel provinciale sportservices bieden scholingen en bijeenkomsten aan voor verenigingen, op een scala aan onderwerpen, zoals: sponsoring, sportblessures, financieel beheer, verantwoord alcohol schenken, ouders langs de lijn of vrijwilligersbeleid. Zie voor meer informatie de websites van de sportservices.

Bijeenkomsten en cursussen NSA

De Nederlandse Sport Alliantie (NSA) biedt bijeenkomsten en cursussen aan. De NSA is een zelfstandige stichting die wordt aangestuurd door Sportservice Noord Brabant, maar die landelijk diensten en producten aanbiedt. Het varieert van beleidsondersteuning tot deskundigheidsbevordering en verenigingsondersteuning. De NSA biedt onder meer voor verenigingen cursussen en kaderavonden aan, bijvoorbeeld over bestuursvaardigheden, omgang met ouders en sportverenigingen actief in de buurt.

Kalender op allesoversport.nl

Op allesoversport.nl plaatsen we congressen en symposia die voor een breed publiek interessant kunnen zijn. Bekijk het overzicht.

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.