Sluiten

Hoe kan Europa de sport helpen in coronatijd: vul snel de enquête in

Oproep

Publicatiedatum 4 september 2020

Onderzoeksbureau Ecorys is door de Europese Commissie gevraagd een grote enquête op te zetten, waarvoor je tot 11 september 2020 je input kan leveren. Dit is een kans om de Europese Commissie te helpen. Samen met vele andere soortgelijke sportgerelateerde organisaties en bedrijven in Europa kun je je mening te geven over interventies die de sportsector in Europa ondersteunen om te gaan met de economische impact van COVID-19.

Vul de enquête zelf in en breng hem ook onder de aandacht van andere sportgerelateerde organisaties in je netwerk. Dit draagt ertoe bij dat de Europese Commissie de volledige mening van de sportsector in de hele EU hoort. De enquête is voor een grote doelgroep: van sportkleding, sportjournalisten, en kunstgrasleveranciers tot sportverenigingen, stadions, bewegingsonderwijs op school tot renpaarden en voedingssupplementen en meer.

15 vragen, 15 minuten

De (Engelstalige) vragenlijst bevat ongeveer 15 vragen (afhankelijk van je antwoorden) en neemt maximaal 15 minuten in beslag. De nadruk ligt op het identificeren van veelbelovende opties om de economische impact van COVID-19 op de sportsector aan te pakken. Gebruik deze link en vul de enquête uiterlijk vrijdag 11 september in.

Onderzoeksbureaus Ecorys en SpEA gebruiken de resultaten van deze peiling voor een onderzoek dat ze uitvoeren namens de Europese Commissie, directoraat-generaal Onderwijs, Jeugd, Sport en Cultuur. Alle verstrekte antwoorden worden geanonimiseerd.

Het kennisconsortium Sport en corona heeft separaat de monitor Sport en corona verstuurd naar Ecorys. In deze monitor belicht Mulier Instituut wat de gevolgen zijn van de crisis voor de Nederlandse sportsector als geheel, en welke scenario’s kunnen worden geschetst voor de te verwachten ontwikkelingen op de middellange en lange termijn.

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.