Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Sluiten

20 sep
Het Preventieakkoord voor een Gezonde Generatie: wat is daarvoor nodig?

Evenement

Geplaatst op 23 augustus 2018

De gezondheid verbeteren van mensen en van Nederland als geheel. Met dat doel voor ogen sluit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een Nationaal Preventieakkoord met verschillende partijen. In het akkoord leggen zij gezamenlijke maatregelen vast om gezondheidsproblemen aan te pakken. De inzet op de 3 thema’s – roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik – wordt breed gedeeld. Roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik schaden de gezondheid en leiden tot gezondheidsverlies en vaak tot ziekte.

Al deze gezamenlijke maatregelen kunnen bijdragen aan het realiseren van een Gezonde Generatie. Ieder kind (conform het Kinderrechtenverdrag) heeft recht op een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Echter, een Gezonde Generatie staat of valt met een lange-termijn inzet op preventie en gezondheid. Gaan we deze Gezonde Generatie bereiken middels het Preventieakkoord? Zo ja, wat is daar dan voor nodig, hoe zal dit verlopen? Welke elementen zijn essentieel om een Gezonde Generatie te bereiken, welke belemmeringen zijn er en welke oplossingen kunnen daarvoor worden aangereikt?

Deze zorgsalon gaat over het Preventieakkoord en wat ermee kan worden bereikt. De drie thema’s overgewicht, roken en alcohol zullen vanuit verschillende perspectieven worden belicht, waarna een discussie met het publiek volgt.

Aanmelden

Programma

15.00 – 15.05 uur
Welkom – Dagvoorzitter Prof. dr. Dike van de Mheen, Tranzo, Tilburg University

15.05 – 15.20 uur
Alcohol: IkPas ervaringen – Martijn Planken, campagneleider IkPas

15.20 – 15.35 uur
Overgewicht: Coaching op Leefstijl, wat levert het op? – Celeste van Rinsum, Promovendus bij Maastricht University en Tranzo

15.35 – 15.50 uur
Roken: Samen op weg naar een Rookvrije Generatie – Sanne Heijndijk, Adviseur Beleid en Onderzoek bij Alliantie Nederland Rookvrij & Burgerraadslid Groen Links Tilburg

15.50 – 16.45 uur
Discussie met de zaal onder leiding van Prof. dr. Ien van de Goor, Tranzo Tilburg University

16.45 uur
Afsluitend hapje en drankje

Aanmelden & meer informatie

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van Tranzo via tranzo@tilburguniversity.edu of 013- 466 2969.

Meer informatie is te bekijken op de website van Tilburg University.

Datum

20 september 2018

Locatie

Tilburg University | Cobbenhagen Building CZ 120

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.