Sluiten

Gratis of goedkoop sporten en bewegen

Tips

Publicatiedatum 11 december 2015
3 kinderen hand in hand aan het skaten
(Foto: Dorien van Dijk)

Een kind zou 60 minuten per dag in beweging moeten zijn. Lopen of op de fiets naar school, ravotten in de speeltuin, een potje voetballen op het veldje of lekker dansen op de nieuwste hit. Gelukkig zijn er volop mogelijkheden om dit gratis of goedkoop te doen.

Het is belangrijk voor kinderen om een uur per dag te bewegen. Wanneer je beweegt, kun je beter leren en kun je je beter concentreren. Speel je dus nog een potje voetbal online, of is het tijd voor een match op straat? Hang je veel voor de televisie of laat je de hond uit en speel je lekker buiten? De website gratisbewegen.nl inspireert om de wereld als één grote speeltuin te zien, zoals je ook ziet in onderstaand promotiefilmpje. Op de site van Gratis Bewegen vind je ook nog meer beweegtips.

Gratis beweegactiviteiten

Vaak bieden gemeenten en verenigingen gratis of heel goedkoop sport- of beweegactiviteiten aan. Deze worden aangekondigd via lokale media, de school of de website van gemeente of verenigingen zelf. Je kunt bij jouw gemeente informeren naar deze activiteiten of vragen naar financiële ondersteuning, zodat jouw kind kan sporten.

Veel lagere scholen en het voortgezet onderwijs bieden naschoolse activiteiten aan. Die zijn altijd zo goedkoop mogelijk. Bij het kiezen van een school kun je als ouder vragen naar dit aanbod. De activiteiten worden vaak door de gemeente, de school of de welzijnsorganisatie georganiseerd. De school kent ook de financiële tegemoetkomingen wanneer je het niet kunt betalen.

Geld voor sportclub of sportkleding

Ruim 420.000 gezinnen in Nederland hebben geen geld om hun kinderen te laten sporten bij een vereniging of om een sporttenue te kopen. Het Jeugdfonds Sport en Cultuur ondersteunt deze gezinnen. Op de site van het Jeugdfonds Sport en Cultuur staat hoe je in aanmerking kunt komen voor een bijdrage van maximaal € 225. In onderstaand filmpje legt Bert van Marwijk waarom hij het Jeugdfonds Sport en Cultuur een warm hart toedraagt.

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.