Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Sluiten

1 okt
GO Overijssel

Evenement

Geplaatst op 24 augustus 2018

GO Overijssel is het gloednieuwe inspiratiefestival voor een vitaal Overijssel. Het is dé ontmoetingsplek voor alle professionals op het gebied van sport, bewegen en gezondheid. Het festival wordt georganiseerd door Sportservice Overijssel, SportService Zwolle, gemeente Zwolle, provincie Overijssel, GGD IJsselland en GGD Twente. Het festival is op maandagmiddag 1 oktober van 12.00 tot 17.30 uur in Het Anker te Zwolle.

Meer informatie over het programma en inschrijven.

Programma

GOal Keeper Peter Heerschop

De GOALKEEPER van deze allereerste editie is cabaretier Peter Heerschop. Met zijn humor en scherpe opmerkingen neemt hij ons mee naar de sportwereld van morgen. Sport en gezondheid zijn gespreksonderwerpen die hem aan het hart liggen. Zelf studeerde hij af aan de ALO. Hij is 14 jaar gymleraar geweest en geeft nog steeds les op de Sportacademie in Amsterdam. Als GOal Keeper is hij de gastheer van het festival, tevens sluit hij het festival op gepaste wijze af met zijn bekende ‘Lieve Marianne’-column (zijn succesnummer bij het programma Everts staat op, radio 538).

Kennis & inspiratie

Tijdens GO Overijssel kan je meedoen aan o.a. inspiratiesessies (mainstage en substages), actieve workshops (activiteitenplein), brainstormsessies en 1-op-1 adviesgesprekken (ontmoetings- en kennisplein). Drie thema’s vormen de rode draad van het festival: Future GOals, GOod Health en GO Outside

Future GOals

Hoe ziet sport en gezondheid eruit in 2030? Welke maatschappelijke ontwikkelingen verwachten we de komende jaren en hoe zijn die van invloed op het sport- en gezondheidslandschap? Ontdek bij het thema Future GOals de opgaven van de toekomst! Plenaire spreker binnen dit thema is Peter Sprenger.

GOod health

Bij positieve gezondheid wordt op een andere manier naar gezondheid gekeken. De nadruk ligt niet zozeer op ziekte, maar op mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt. Gezondheid niet beschouwt als doel, maar als middel voor een zinvol bestaan. De uitdaging is echter om dit concept in de praktijk handen en voeten te geven. Ontdek bij het thema GOod Health goede voorbeelden uit Overijssel! Plenaire spreker binnen dit thema is Chantal Walg.

GO outside

De leefomgeving waarin mensen wonen, werken en recreëren heeft invloed op hun gezondheid. Er is nog aanzienlijke gezondheidswinst te behalen als mensen gezonder gaan leven en hun werk- en leefomgeving zo gezond mogelijk is. De leefomgeving moet mensen uitnodigen om meer te bewegen, minder stress te ervaren, elkaar te kunnen ontmoeten en te kunnen participeren in de maatschappij. Ontdek bij het thema GO Outside welke kansen er zijn om in actie te komen! Plenaire spreker binnen dit thema is Maarten Hoorn.

Ontmoeten

Tijdens het festival krijg je voldoende gelegenheid om (nieuwe) collega’s binnen sport, bewegen en gezondheid te ontmoeten. Onder het genot van een hapje van één van de foodtrucks kun je op het ontmoetingsplein met collega’s kennis delen, ideeën verder uitwerken (in een snelkookpan-sessie) of uitmaken wie de Pingpongbaas van het festival wordt. Check voor meer informatie en het inschrijfformulier de website: www.go-overijssel.nl. Begin september komt hier het complete programma op te staan.

Datum

1 oktober 2018

Locatie

Het Anker, Zwolle

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.