Sluiten

Gezond werken? Ga in zee met erkende interventie

Interventies

Publicatiedatum 18 april 2016

Na veel wikken en wegen heb je knoop eindelijk doorgehakt. Je gaat investeren in de fitheid en vitaliteit van jouw werknemers. Een goede keuze want fitte, vitale werknemers zijn productief, minder vaak ziek en een uithangbord voor jouw bedrijf! Bovendien worden de gezondheidsrisico’s van weinig bewegen steeds duidelijker. Het zoeken van goede beweegactiviteiten is echter geen sinecure. Veel aanbieders bieden een veelheid aan interventies.

Kwaliteitskeurmerk Effectieve Interventies

Kenniscentrum Sport ondersteunt in deze zoektocht met het kwaliteitskeurmerk voor erkende sport- en beweeginterventies. Het keurmerk kent verschillende erkenningsniveau’s. Transparant zijn over wat je aanbiedt en goede, praktische uitvoerbaarheid zijn basisvoorwaarden om het keurmerk te verwerven. Het hoogste niveau van erkenning vraagt daarnaast om ‘zware’ wetenschappelijke onderbouwing van de interventie. Een aantal interventies die zich speciaal richt op gezond werken, mag zich op dit moment een ‘effectieve interventie’ noemen. Hiermee is een aanbod beschikbaar dat varieert van Bedrijfssport tot Business Yoga en van Fietsen Scoort tot de Stappa Virtuele loopcompetitie. Allen voldoen zij aan de basisvoorwaarden voor het keurmerk. Deze interventies vind je in de database sport- en beweeginterventies van Kenniscentrum Sport:

Een goede investering!

(Helaas) zijn er nog veel interventies die het keurmerktraject niet hebben doorlopen. Op twee manieren is dat jammer. Enerzijds is er voor geen onafhankelijk advies beschikbaar over al deze (misschien wel hele goede) interventies zònder keurmerk. Anderzijds is jouw keuze uit aanbod mèt een keurmerk nu nog beperkt. Meer aanbod van erkende interventies is dus in ieders belang! Dat aanbod zal groeien als werkgevers laten zien dat ze dit belangrijk vinden. Daarom doe ik hier de oproep om in zee te gaan met een effectieve interventie, een goede investering!

Lees ook

Deze blog is eerder verschenen op netwerkinbeweging.nl op 21 april 2015.

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.