Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Sluiten

Fysieke omgeving en redzaamheid van ouderen

Kennisbank

Geplaatst op 30 april 2015

Op verzoek van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg heeft Erasmus MC onderzoek gedaan naar de rol van de fysieke omgeving op onder andere redzaamheid van ouderen en sociale verbindingen. Hiervoor is een analyse gemaakt van andere onderzoeken die in de literatuur zijn verschenen. Voor de relatie met redzaamheid is er meer onderzoek gepubliceerd dan over de relatie met sociale verbindingen. In aanvulling daar op heeft TNO een overzicht gemaakt met goede voorbeelden uit andere landen, waar onder ook een voorbeeld uit België over een interventie die gericht is op valpreventie waarbij het niet alleen gaat om het aanbod aan voor de deelnemers maar ook op de aanpak van de fysieke omgeving.

Liesbeth Preller (adviseur NISB) geeft duiding aan twee onderzoeken over de invloed van de gebouwde omgeving op redzaamheid. Deze twee onderzoeken zijn geschreven door Erasmus MC en TNO.

Literatuurverwijzing: Preller, L., & Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) (2015). Fysieke omgeving en redzaamheid van ouderen.

Uitgifte datum: 2015

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.