Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Sluiten

15 nov
Expertmeeting sport, bewegen en sociaal domein

Evenement

Geplaatst op 12 september 2018

Deze expertmeeting staat in het teken van het (verder) verbinden en beter benutten van sport en bewegen binnen het sociaal domein. De expertmeeting is bedoeld voor beleidsmedewerkers en programmamanagers sport, gezondheid en sociaal domein.

Om u te helpen bij uw lokale strategie en een concrete invulling van uw beleid, organiseert Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) met medewerking van BMC en DSP Groep op 15 november a.s. een expertmeeting.

In de ochtend nemen experts u en uw collega mee in de ontwikkelingen die zich binnen sport en het sociaal domein afspelen, de uitdagingen waarvoor gemeenten staan, wat sport en bewegen hierin kan betekenen en de kansen en te nemen hindernissen in de verbinding van sport, bewegen en het sociaal domein. Dit alles op basis van onderzoek en inspirerende voorbeelden uit de lokale praktijk waarbij sportbeleid en sociaal beleid met succes aan elkaar zijn verbonden.

In het middagdeel gaat u vervolgens, samen met uw collega, onder begeleiding van experts in een interactieve sessie aan de slag om voor uw eigen gemeente kansrijke verbindingen te inventariseren, deze concreet in te vullen en na te denken over de verankering hiervan binnen sport- en sociaal beleid. Passend bij de lokale situatie en visie van de gemeente (van onderop laten ontstaan of hierin sturen), komt u tot een opzet voor een lokale strategie met eerste plannen en acties om sport en bewegen beter te gaan benutten binnen het sociaal domein.

Programma

09:00 – 09:30 uur
Ontvangst en inloop

09:30 – 12:00 uur
Sport, bewegen en sociaal domein in ontwikkeling en verbinding

  • Schets ontwikkelingen sociaal domein en transformatie-opgave
  • Schets ontwikkelingen in de sport in verbinding met sociaal domein
  • Schets kansen en te nemen hindernissen in verbinding sport, bewegen en sociaal domein

12:00 – 13:00 uur
Lunch

13:00 – 16:00 uur
Interactieve werksessie verkennen lokale kansen en mogelijkheden

16:00 uur
Afsluiting

Voor wie?

De expertmeeting is bedoeld voor beleidsmedewerkers en programmamanagers sport, gezondheid en sociaal domein. Voorwaarde voor deelname is dat er per gemeente minimaal één vertegenwoordiger vanuit domein sport/bewegen/gezondheid en één vertegenwoordiger vanuit sociaal domein aanwezig is.

Meer informatie en aanmelden.

Datum

15 november 2018

Locatie

Sportcomplex Amerena in Amersfoort

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.