Sluiten

Europees voorzitterschap: anti doping conferentie 15 juni 2016

Artikel

Publicatiedatum 15 juni 2016

Wat betekenen de nieuwe Europese regels op het gebied van data protectie voor atleten? Hoe kunnen we het gebruik van doping tegengaan en welke rol speelt voorlichting? Op 15 juni 2016 stonden deze drie vragen centraal tijdens de Europese conferentie over doping.

At the bottom of this article you will find all presentations and the final report of the conference.

Regelgeving voor dataprotectie

De conferentie brengt vertegenwoordigers van de EU-lidstaten, de nationale dopingagentschappen uit de EU-lidstaten, sportkoepels en andere belanghebbenden bijeen in Amsterdam. Het doel is van gedachten te wisselen over de nieuwe Europese regels voor data protectie en hoe dit het antidopingbeleid in de verschillende lidstaten de rechten van atleten beïnvloedt. Daarnaast is er aandacht voor de rol van voorlichting en bewustzijn over de gevolgen van dopinggebruik.

Sprekers op de conferentie

De Nederlandse minister van Sport, Edith Schippers, haar Vlaamse collega van Sport, Philippe Muyters en de Europese commissaris voor Sport, Tibor Navracsics, spreken tijdens de conferentie. Vanuit de World Anti-Doping Agency geven de president Sir Craig Reedie en aantredend directeur Olivier Niggli een presentatie.

Feiten en cijfers Nederland

Wat is doping precies, hoe wordt de dopinglijst vastgesteld, hoe wordt aan handhaving en opsporing gedaan en wat zijn dopingrisico’s voor sporters? Kenniscentrum Sport zette de feiten en cijfers op een rij samen met de Dopingautoriteit. Bekijk het artikel over doping op allesoversport.nl of lees de doping-gerelateerde artikelen.

Lees meer

Met dank aan: www.eu2016.nl

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.