Sluiten

Er op uit in de herfst

Artikel

Publicatiedatum 10 oktober 2014

De herfst staat voor de deur. De zon wordt zwakker, het gaat harder waaien en de bomen verkleuren in verschillende kleuren rood, bruin, groen of geel. Jonge kinderen bewegen tegenwoordig steeds minder en zitten steeds meer achter de televisie of computer. Ga samen er op uit in de herfst! 7 tips om actief te zijn in de herfst met je kind(eren).

Tip 1: Opzoek naar…

Ga samen opzoek naar paddenstoelen en maak foto’s of tekeningen van de mooiste exemplaren die jullie tegenkomen. Ook kun je zoeken naar kastanjes of eikels. Neem ze mee naar huis en maak er poppetjes van met behulp van satéprikkers.

Tip 2: Knutselen met de natuur

Maak een wandeling door het bos en ga opzoek naar mooie en verschillende soorten/grootte bladeren. Neem de bladeren mee naar huis en beschilder ze. Leg of lijm de bladeren op een vel papier en schilder ze over me waterverf

Tip 3: Dieren ’spotten’

In het bos, bij het water of op de hei zijn genoeg dieren te spotten. Ga samen wandelen en doe een wedstrijdje wie de meeste dieren spot.

Tip 4: Dansen

Als het buiten slecht weer is, kan je binnen ook een dansmuziekje opzetten. Bedenk samen de leukste dansmoves op de muziek.

Tip 5: Bowlen

Maak een kleine bowling baan in je eigen huis. Om een baan te maken plak je twee strepen tape op de vloer. Zet aan het einde van de baan 10 pionnetjes neer, dit zijn de kegels die omgegooid moeten worden. Met een knikker probeer je alle pionnen om te gooien.

Tip 6: Mission Impossible

Span wat wol of garen door de woonkamer, balkon, slaapkamer of keuken. De draden mogen door elkaar heenlopen zodat het een soort spinnenweb wordt. Lukt het jou om aan de andere kant van het draad te komen zonder ze aan te raken?

Tip 7: Ballonnen Ping- Pong

Speel samen ballonnen Ping-Pong. Maak racket van een papieren bordje en een ijslolly stokje. Blaas de ballon op en het spel kan beginnen! Probeer de ballon zo lang mogelijk naar elkaar over te slaan.

Foto: Sébastien-Rofidal

Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.