Sluiten

Enkelblessures bij basketballers – voorkom ze met de handige trainersset

Artikel

Publicatiedatum 2 mei 2018

Bijna 30% van alle basketbal blessures is een enkelblessure. Lees hier hoe je dat omlaag krijgt.

30% enkelblessures

Als je basketballers onder je hoede hebt, weet je het: hun enkels hebben het zwaar te verduren. Bijna 30% van alle basketbal blessures treft de enkel. Bovendien zijn enkelblessures bij basketbal vaak zo ernstig dat de speler naar de Spoedeisende Hulp moet. Denk dan aan een verzwikking, verstuiking, botbreuk of kneuzing. Je basketballer kan dan vaak 2 à 3 maanden niet meetrainen. Reden genoeg om te kijken wat je kan doen om ze hiertegen te beschermen.

Bewezen effectief

De NBB en VeiligheidNL hebben een handige en effectieve methode ontwikkeld om enkelblessures te voorkomen, speciaal voor deze sporters: de Basketbal Enkel Trainersset. Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat ze inderdaad helpen om enkelblessures te voorkomen. Ook trainers en coaches zijn enthousiast over de resultaten. Inmiddels is deze methode een vast onderdeel van de NBB trainersopleiding.

Basketbal Enkel Trainersset

Wat zit er in de Basketbal Enkel Trainersset? Het zijn 15 kaarten met gerichte oefeningen voor een sterke enkel. Je kunt je spelers deze oefeningen laten doen op verschillende ondergronden en met een aantal varianten. Als vaste prik tijdens de warming-up bijvoorbeeld. Er zit ook een voorbeeldschema bij, waarin je ziet hoe je de enkeltraining elke week wat pittiger maakt. En gaat het toch een keer mis? Dan vind je in de set ook handige tips over eerste hulp bij enkelblessures.

Gratis als je bijscholing volgt

Deze slimme methode wil jij natuurlijk ook aan je training toevoegen. En dat kan. Je krijgt de Basketbal Enkel Trainersset als je bijscholing volgt voor basketbalcoaches en trainers. De bijscholing telt mee voor je coachlicentie. Check de NBB-site voor actuele data.

Weten wat er in het lichaam gebeurt als een van je spelers een enkelblessure oploopt? Bekijk het blessurefilmpje:

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.