Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Sluiten

Eetplezier en Beweegkriebels ouderworkshop

Interventie

Erkenning

Goed onderbouwd

Eetplezier en Beweegkriebels is een workshop over het belang van gezonde voeding en voldoende bewegen. Kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en voorscholen kunnen de workshop inzetten om ouders te helpen bij het aanleren van een gezonde leefstijl bij hun kinderen. Een pakket met een dvd is beschikbaar waarin praktische tips & tricks worden gegeven over eet- en beweeggedrag bij kinderen tot 4 jaar aan de hand van herkenbare opvoedsituaties.

Doelgroepen

Eetplezier en Beweegkriebels is ontwikkeld voor kinderen van 0-4 jaar.

Doel van het sport- en beweegaanbod

Het doel is om ouders inzicht te geven in de rol van voorbeeldgedrag en opvoeding, en hen te stimuleren vaker opvoedstrategieën (op het gebied van eten en bewegen) toe te passen die een gezonde leefstijl bij hun kind bevorderen.

Oordeel commissie

Eetplezier en beweegkriebels is een interventie die als doel heeft ouders van 0-4 jarigen te stimuleren vaker opvoed strategieën toe te passen om een gezonde leefstijl van hun kinderen te bevorderen. De Erkenningscommissie vindt eetplezier en beweegkriebels een sympathieke interventie en heeft de interventie erkend als Goed onderbouwd.

Organisatie

Organisatie: Stichting Voedingscentrum Nederland
Telefoon nummer organisatie: 070-3068893

Contactpersoon

Naam: Karen van Drongelen
Email: drongelen@voedingscentrum.nl

Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.