Sluiten

Deelnemen aan een sportevenement doet méér sporten

Artikel

Publicatiedatum 25 oktober 2018

Deelname aan hardloop-, wieler- en wandelsportevenementen stimuleert circa twee op de drie deelnemers om (meer) te sporten of bewegen. Dit effect is het grootst bij hardloop- en wielerevenementen. Daarbij wordt circa driekwart van de deelnemers aangespoord om meer te gaan sporten of bewegen.

Deze getallen zijn te lezen in de factsheet ‘Evenementen: aanjager voor sportdeelname – Deelname aan loop-, fiets- en wandelsportevenementen als stimulans voor sportdeelname’ van het Mulier Instituut, gepubliceerd tijdens de 102e editie van de Nijmeegse Vierdaagse.

Andere resultaten

Andere bevindingen die te lezen zijn in de factsheet:

  • Jonge evenementendeelnemers worden in het kader van evenementendeelname vaker gestimuleerd om meer te sporten of bewegen dan oudere leeftijdsgroepen. Ook onder hoger opgeleide deelnemers komt de prikkel om meer te sporten of bewegen vaker voor dan onder lager opgeleiden.
  • In het hypothetische scenario dat er geen hardloop-, wandel- en wielerevenementen zouden zijn, zouden ruim twee op de vijf deelnemers die evenementen missen.
  • Vrijwel alle deelnemers aan hardloop-, wieler- en wandelsportwedstrijden zijn voornemens om in de toekomst aan even veel of aan méér sportevenementen te gaan deelnemen.

Lees de publicatie ‘Evenementen: aanjager voor sportdeelname – Deelname aan loop-, fiets- en wandelsportevenementen als stimulans voor sportdeelname’.

 

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.