Sluiten

Debaters Europees Sportdebat stellen zich voor: Raquel Garcia Hermida (D66)

Artikel

Publicatiedatum 9 april 2019
kandidaat D66 Europees Parlement
Raquel Garcia Hermida-van der Walle (D66)

Naam: Raquel García Hermida-van der Walle
Partij: D66
Plaats op de lijst voor de Europese Verkiezingen: 8

Debater bij het 1e Europese Sportdebat, 12 april in Assen. georganiseerd door NOC*NSF, Drenthe Beweegt en Kenniscentrum Sport.

 

Mijn persoonlijke betrokkenheid bij sport en bewegen

“Levenslang ‘Madridista’ en tennisliefhebber: sport is altijd belangrijk voor mij geweest. Bij ons op school was sport een centraal element van het curriculum: minimaal 5 uur per week was de norm. Ook deelname aan buitenschoolse sport werd aangemoedigd; daar deed ik fanatiek aan mee! Met name zwemmen en volleyball hebben mij veel plezier gebracht. Maar ook discipline, teamspirit en incasseringsvermogen.

Als moeder van drie jonge kinderen zie ik elke dag hoe belangrijk sport en bewegen is. En ik maak me zorgen over de afnemende mogelijkheden voor vele kinderen om toegankelijk te kunnen sporten.

Tenslotte, als migrant, heb ik directe ervaring met de verbindende en integrerende kracht van sport: onze plaatselijke voetbalvereniging was mijn eerste ‘sociale basis’ toen ik naar Nederland verhuisde. En die club blijft nog steeds een belangrijke element in ons gezinsleven.”

De thema’s waarvoor ik me in Europa vooral voor wil inzetten

“De verbinding tussen de regio’s en Europa (kansen en uitdagingen); democratiseren van onze Unie en herstellen van vertrouwen en draagvlak onder de burgers; duurzaamheid in brede zin, met aandacht voor natuur, biodiversiteit en dierenwelzijn.”

De rol van de EU voor sport en bewegen is....

“Tweeledig: het bevorderen van kansengelijkheid voor alle Europeanen én zorgen dat er een eerlijke gelijke speelveld bestaat, daar waar sport een Europese economische dimensie heeft.”

Als ik één kwestie zou kunnen oppakken op het gebied van sport en bewegen in Europees verband,...

“Meer aandacht voor het potentieel van sport als integratiemiddel en als versterker van het ideaal van de Europese Unie als waardengemeenschap.”

Benieuwd naar deze en andere kandidaten? Meld je nog aan voor het Europees Sportdebat

De laatste plaatsen zijn nog (gratis) beschikbaar. Meld je hier aan om bij dit allereerste Europese Sportdebat te zijn, vrijdag 12 april in de oude Statenzaal in het Drents Museum in Assen.

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.