Sluiten

Debaters Europees Sportdebat stellen zich voor: Fenna Feenstra (SP)

Artikel

Publicatiedatum 11 april 2019
Fenna Feenstra (SP)
Fenna Feenstra (SP)

 

Naam: Fenna Feenstra
Partij: SP
Plaats op de lijst: 5

Debater bij het 1e Europese Sportdebat, dat 12 april 2019 is georganiseerd door NOC*NSF, Drenthe Beweegt en Kenniscentrum Sport, in de aanloop naar de Europese Verkiezingen op 23 mei 2019,

 

 

Mijn persoonlijke betrokkenheid bij sport en bewegen

“Ik hou van sporten. Ik sport twee à drie keer per week. Ik ben net verhuisd en door de sport maak ik sneller contact met mijn stadsgenoten. Sport houdt me gezond en het zorgt voor een stukje rust en ontspanning als ik het druk heb.”

De thema’s waar ik me in Europa vooral voor wil inzetten

“Brussel niet de baas, mens, dier en milieu voorop en geen Europees leger. Ik wil niet dat Brussel alles bepaalt, maar dat inwoners van Europa zelf kunnen bepalen hoe zij samenleven, wonen en werken. Niet de multinationals moeten beschermd worden, maar inwoners van Europa en het milieu. Handel moet eerlijk en duurzaam. Ik wil geen Brusselse bemoeienissen met ons onderwijs, onze pensioenen, ons openbaar vervoer en onze sociale zekerheden. En zeker geen Europees leger dat goed is voor de wapenindustrie, maar niet goed is voor vrede en veiligheid.”

De rol van de EU voor sport en bewegen is...

“Geen rol. Hoewel laagdrempelige en toegankelijke sport een belangrijke bijdrage levert aan de kwaliteit van de samenleving – doordat het mensen met elkaar in verbinding brengt en bewegen ook gezond is – is dit een taak van gemeente, provincie en het rijk. De overheid moet ervoor zorg dragen dat iedereen kan sporten, of je nu jong of oud bent, rijk of arm. We hoeven daarvoor geen subsidie via Brussel rond te pompen. Die investering kunnen we direct en dichtbij doen.”

Als ik één kwestie zou kunnen oppakken op het gebied van sport en bewegen in Europees verband...

“Integere sport. Fraude, corruptie, doping, matchfixing, agressie en intimidatie horen niet thuis in de sport. In Europees verband kunnen we samenwerken om de gokmarkt die leidt tot matchfixing te bestrijden.”

Benieuwd naar meer interviews met EP-kandidaten en artikelen naar aanleiding van het Europese Sportdebat?

Je vindt ze met het zoekwoord Europa op Allesoversport en onder Downloads op de event-website van het sportdebat.

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.