Sluiten

De kosten van paardrijlessen

Artikel

Publicatiedatum 27 april 2015

Paardrijden is nog altijd een populaire sport, zeker onder meisjes. Maar het staat ook bekend als duur. Je hebt er beduidend meer voor nodig dan voor de zwemlessen van de afgelopen jaren, wat de kosten natuurlijk ook niet ten goede komt.

Kosten van paardrijlessen

De kosten van paardrijlessen vallen in realiteit gelukkig best mee, zowel qua lestarieven als de aanschaf van benodigdheden. Zo kosten lessen voor kinderen onder de 12 jaar rond de 10 euro per half uur. Oudere kinderen krijgen een uur les voor 12 – 15 euro.

Mocht je na jaren lessen op een managepaard overwegen een eigen paard te kopen voor je kind, dan stijgen de kosten wel snel. Je moet dan rekening houden met alle gebruikelijke kosten van een huisdier (voer, medische kosten) plus de kosten voor de stalling van het paard. Maar een eigen paard kopen is absoluut geen vereiste.

Materiaalkosten

De voornaamste kostenpost bij beginnend paardrijders is de hoeveelheid materiaal die nodig is: een cap, rijlaarzen en -broek, handschoenen. Grote materialen als het zadel en de teugels en verzorgingsproducten zijn te leen bij de manege. Als je een eigen paard aanschaft, zal je deze natuurlijk wel zelf moeten betalen.

De prijs van caps loopt, net als bij fiets- en motorhelmen, sterk uiteen. Ze zijn te koop vanaf 40 euro en lopen op tot ruim 100 euro. Ditzelfde geldt voor paardrijbroeken (€25-100) en laarzen (€30-300 euro).

Je kan een volledige outfit voor paardrijden aanschaffen voor zo’n €125 euro.

Hoeveel je exact kwijt bent, hangt natuurlijk af van jouw afwegingen qua merk en kwaliteit en of je nieuwe of tweedehands spullen aanschaft.

Lees meer

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.