Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Sluiten

De Beweegnorm op Maat

Interventie

Erkenning

Goed beschreven

Wat is de interventie beweegnorm?

De interventie ‘De Beweegnorm op Maat’ is een gestructureerd begeleidingstraject van 12 weken voor personen die voor het onderhouden van of streven naar ‘gezondheid en vitaliteit’ meer moeten of willen bewegen. 

Binnen dit begeleidingstraject wordt uitgegaan van persoonlijke (1 op 1) begeleiding. Hierbij zijn standaard 4 contactmomenten (een intake/beweegmoment en 3x gezamenlijk evaluatie/beweegmoment) Buiten deze contactmomenten gaat de te begeleiden persoon zelf aan de slag met een gezamenlijk opgesteld beweegplan.

De interventie kan met name ingezet worden door sport en/of beweegorganisaties waar men de mogelijkheid heeft tot persoonlijke begeleiding (personal trainers, preventiecentra). Deze organisaties dienen affiniteit en kennis te hebben van leefstijl (met name bewegen) in relatie tot gezondheid. Tevens heeft de organisatie aansluiting met de eerstelijnszorg. Ook medewerkers binnen de eerstelijnszorg kunnen de interventie inzetten.

Op basis van de kenmerken, mogelijkheden en doelstelling(en) van de te begeleiden persoon worden de (haalbare en relevante) beweegnormen en eventuele andere leefstijlaanpassingen stap voor stap doorgevoerd. Dit om uiteindelijk in 12 weken een belangrijke stap te maken naar het oorspronkelijke (gezondheids) doel. Hierbij is tevens een situatie ontstaan waarbij de persoon de leefstijlaanpassingen zoveel mogelijk zelf kan continueren.

Doelgroepen

Chronisch zieken, Kinderen / jongeren, Ouderen, Volwassenen

Doel van het sport- en beweegaanbod

Het in 12 weken gestructureerd doorvoeren van de beweegnormen op Maat van de te begeleiden persoon (rekening houdende met kenmerken, mogelijkheden en doelstelling(en)) voor het onderhouden van of verbeteren van gezondheid en/of vitaliteit.   

Organisatie

Organisatie: blijfgezondenvitaal.nl
Telefoon nummer organisatie: 0642538546

Contactpersoon

Naam: Mark van Liempd
Telefoon nummer: 0642538546
Mobiel nummer: 0642538546
Email: mark@blijfgezondenvitaal.nl

Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.