Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Sluiten

De Aapjeskooi

Interventie

Erkenning

Goed beschreven

Aapjeskooi verzorgt dreumes-, peuter- en kleutergym en peuterdans voor kinderen van 1,5 tot en met zes jaar. Kinderen ontwikkelen zich bij de Aapjeskooi lessen door veel te rennen, springen, klimmen, balanceren, glijden, mikken, kruipen, dansen, rollen en door bijvoorbeeld het spelen met verschillende ballen.

De kinderen, die nog niet of nog maar net naar school gaan, bewegen en spelen per les 45 minuten in een gymzaal bij hen de buurt. Ouders worden, door middel van actieve marketing, op de hoogte gebracht van de activiteiten die Aapjeskooi te bieden heeft. Flyers, posters, social media en publicaties in diverse media enthousiasmeren de ouders van de kinderen om zich via de website in te schrijven voor een lesperiode van zes weken waarin de kinderen eens per week welkom zijn.

Om ieder kind in hun eigen ontwikkelingsfase zo veel mogelijk te stimuleren, heeft Aapjeskooi spel- en beweegaanbod toegespitst op drie verschillende leeftijdsgroepen. De lessen worden altijd verzorgt door een goed opgeleide en ervaren docent en bij de twee jongste groepen worden ook de ouders van de kinderen actief ingezet tijdens de les. Aan deze “ouder & kind lessen” beleven niet alleen de kinderen veel plezier maar ook de ouders. Door hun participatie begeven de kinderen zich in een vertrouwde en veilige omgeving, komen de ouders op een prettige manier met elkaar in contact, wisselen ze opvoedtips uit en doen ouders kennis op van bewegingsspelletjes en diverse vormen van bewegen.

Doelgroepen

Kinderen / jongeren, Ouders / opvoeders, Peuters, Kleuters

Doel van het sport- en beweegaanbod

Doel van de interventie is om jonge kinderen plezier te laten beleven aan diverse vormen van bewegen wat op haar beurt positieve invloed heeft op zowel fysieke, sociaal-emotionele, educatieve als mentale aspecten. Zo ontwikkelen de kinderen bijvoorbeeld sociale vaardigheden door samen te bewegen en te spelen. Ze overwinnen angsten, verleggen hun grenzen en leren instructies op te volgen. De actieve beweeglessen dragen bij aan de cognitieve vaardigheden van de kinderen, helpt overgewicht te voorkomen en deelname aan de lessen versnelt hun motorische ontwikkeling.

Organisatie

Organisatie: De Aapjeskooi V.O.F.
Telefoon nummer organisatie: 030-7531416

Organisatie: De Aapjeskooi V.O.F.
Telefoon nummer organisatie: 030-7531416

Contactpersoon

Naam: Silvia Crevels
Telefoon nummer: 030-7531416
Email: silvia@aapjeskooi.nl

Naam: Annemarie Heemskerk
Mobiel nummer: 06-29253170
Email: annemarie@aapjeskooi.nl

Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.