Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Sluiten

1 nov
Cursus ‘Lerend Evalueren’: Wat levert het nou op….zo’n buurtsportcoach?

Evenement

Geplaatst op 9 oktober 2018

Hoe maak ik duidelijk wat het resultaat is van mijn werk? Een relevante vraag die veel buurtsportcoaches bezighoudt. Ook opdrachtgevers, zoals gemeenten, willen graag zien waarin ze investeren. Cijfers zijn hierbij belangrijk, maar er zijn ook andere manieren om inspanningen zichtbaar te maken. Denk aan het vertellen van verhalen, of een vlog bijhouden, kortom: storytelling! Monitoren en evalueren (M&E) kan echter zoveel meer zijn dan ‘verantwoorden’.

We kunnen M&E namelijk ook inzetten voor ‘voortdurend aanpassen’ en ‘verbeteren’. Dan hebben we behoefte aan directe feedback in plaats van cijfertjes achteraf. Het verhaal wat nu wel of niet in de praktijk werkt en waarom staat meer centraal.

Deze cursus, georganiseerd door Buurtsportcoach Academy, focust op anders evalueren, gebaseerd op recente literatuur en onderzoek, zoals Responsieve methodologie en Ontwerpgericht Evalueren. Ons doel is het creëren van een permanent ‘leerklimaat’. Met oog voor het perspectief en belang van alle betrokkenen (beleidsmakers, buurtsportcoach, samenwerkingspartner, doelgroep). Daarbij is een open dialoog belangrijk om te komen tot een succesvolle wisselwerking tussen ‘beleid’ en ‘uitvoering’.

Datum: 1 en 22 november, 13 december 2018
Tijd: 13.30 – 17.00 uur
Locatie: Hogeschool Windesheim, Zwolle

Voor wie?

Beleidsadviseurs, programmamanagers, coördinatoren en buurtportcoaches met coördinerende rol.

Opzet

De cursus bestaat uit drie dagdelen. Naast presentaties over de theorie van lerend evalueren is er veel ruimte voor uitwisseling en oefening (toegesneden op de eigen praktijk). Deelnemers krijgen praktijkopdrachten mee. Aan het eind van de cursus heeft iedere deelnemer een eigen ‘plan’ voor het toepassen van (elementen van) lerend evalueren in de eigen beroepspraktijk.

Meer informatie en aanmelden.

Datum

1 november 2018

Locatie

Hogeschool Windesheim, Zwolle

Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.