Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Sluiten

24 sep
Congresparade Bewegen en activeren in de dagelijkse zorg

Evenement

Geplaatst op 24 mei 2018

Bewegen en een actieve leefstijl dragen bij aan kwaliteit van leven. Dit geldt ook voor verpleeghuisbewoners en mensen met een (meervoudige) verstandelijke beperking. Het draagt bij aan de vitaliteit, weerbaarheid, sociale interactie en het leefplezier van de bewoners.

Bovendien zorgt meer bewegen ervoor dat zij langer zelfredzaam blijven en minder snel afhankelijk worden van intensieve hulp. Jij als zorgprofessional hebt hierbij een belangrijke functie. Zowel in de directe ondersteuning van de bewoners, als het coachen van je collega’s hoe zij hier in de dagelijkse zorg handen en voeten aan kunnen geven. Maak het verschil voor jouw bewoners.

Het maken van de vertaalslag van weten naar doen blijkt niet altijd eenvoudig. Enthousiasme om meer te bewegen en bewoners te activeren is er in veel gevallen wel. De kunst is om het praktisch te maken en vol te houden. Hoe kan je, in de hectiek van de dag, het beste aansluiten bij de mogelijkheden van jouw bewoners en hen verleiden tot een meer actieve leefstijl? Welke interventies kan je inzetten? En in het bijzonder wat vraagt dit alles van jou als zorgprofessional? Deze vragen staan centraal tijdens de Congresparade Bewegen en activeren in de dagelijkse zorg op 24 september 2018 in De Werelt in Lunteren.

Meer informatie en programma.

Schrijf je in.

Datum

24 september 2018

Locatie

De Werelt, Lunteren

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.