Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Sluiten

15 nov
Congres Vechtende Jongeren

Evenement

SAVE THE DATE

Over de waarde van vechtsport voor jongeren en de samenleving

Veel jongeren in krachtwijken worstelen met zichzelf en met hun omgeving. Ze worstelen met het veranderende lijf en de ontwikkeling van hun identiteit. Jongeren vinden het lastig om te gaan met wat hen dwars zit, of wat zich in hun omgeving als onrecht aan hen voordoet. Als gevolg daarvan vallen deze jongeren vaker uit op school, zorgen vaker voor overlast op straat, hebben conflicten thuis of vinden aansluiting met criminele groepen. 

Kracht- en vechtsport is momenteel populair onder jongeren uit krachtwijken. Dit maakt vechtsport een ingang om jongeren te helpen bij het gevecht met zichzelf en hun omgeving. Bovendien zijn er diverse onderzoeken die laten zien dat vechtsport een positieve bijdrage kan leveren aan de sociaal-maatschappelijke ontwikkeling van jongeren. Maar hoe wordt deze bijdrage geleverd? En welke rol heeft de vechtsport trainer daarin? Wat betekent dit voor de maatschappij?

Tijdens het congres Vechtende Jongeren word je meegenomen in de wetenschappelijke kennis over dit onderwerp en het verhaal van de vechtsport praktijk. Meer informatie volgt.

Congres Vechtende Jongeren wordt georganiseerd door Kenniscentrum Sport in samenwerking met Vereniging Sport Utrecht  en partners uit het netwerk Vechtende Jongeren.

Wanneer

Woensdag 15 november van 15.00 – 19.00 uur.

Reserveer deze datum alvast in je agenda.

Voor wie

Onderzoekers, docenten MBO, HBO en WO, beleidsmedewerkers, vechtsport trainers en andere geïnteresseerden.

Contact

Kenniscentrum Sport via marian.terhaar@kcsport.nl, 0318-490900.

Datum

15 november 2017

Locatie

Worstelvereniging de Halter, Heycopplein 5 in Utrecht

E-mailadres

marian.terhaar@kcsport.nl

Telefoonnummer

06-21649577

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.