Sluiten

Bewegen gaat over meer dan alleen fysiek actief zijn

Artikel

Publicatiedatum 28 oktober 2014

Dat sporten en bewegen voor kinderen gezond is en hen helpt de nodige energie kwijt te raken, is inmiddels bekend. Leren bewegen zorgt er tevens voor dat kinderen zich bewust worden van hun lichaam en zich motorisch kunnen ontwikkelen.

Weten hoe je je lichaam het beste kunt gebruiken bij het uitoefenen van gymnastische oefeningen is niet iets vanzelfsprekends. Dat moet je leren. Stapsgewijs, met veel plezier en bij voorkeur in een non-competitieve omgeving, want competitie… daar krijgen we op latere leeftijd nog genoeg mee te maken.

Een mooie flik-flak, een goede koprol of een stevige borstwaartsom leer je in etappes; het is een proces.

Verschillende vaardigheden

Bij The Little Gym werken we altijd in groepsverband aan vele verschillende vaardigheden. Het opbouwende karakter van onze lessen zorgt ervoor dat kinderen de ruimte en de kans hebben steeds beter te worden, waardoor ze een flinke dosis zelfvertrouwen opbouwen. Alle kinderen zouden moeten (kunnen) leren bewegen, maar opgroeien gaat nog over zoveel meer!

Wij merken dat veel ouders in eerste instantie niet op zoek zijn naar activiteiten waarbij de emotionele – en sociale ontwikkeling van hun kind gestimuleerd wordt. Het gaat toch vaak over het fysieke aspect. Maar juist op emotioneel en sociaal gebied gebeurt er zoveel in het leven van kinderen. Kind zijn is één grote sociale en emotionele rollercoaster! Thema’s als samen spelen, delen, wachten op je beurt, opzoeken van (eigen) grenzen, instructies opvolgen, keuzes maken, omgaan met teleurstellingen, concentreren en het maken van vriendjes, om maar wat te noemen, is voor veel kinderen knap lastig.

Het aanbieden van een goed uitgebalanceerd beweegprogramma waar zowel de fysieke, maar ook de emotionele en sociale vaardigheden van kinderen geprikkeld en gestimuleerd worden, is waar The Little Gym bekend om staat.

Mijn dochter Kiki (3,5 jaar) gaat elke week met veel plezier naar de Bengels-les (3 – 4 jaar). Ik merk dat het opvoedkundige karakter van de lessen, in combinatie met een gezonde dosis bewegen en veel plezier, haar goed doen. Ze gaat met een grote lach de les in en komt altijd met een nog grotere lach les de les weer uit. Als ouder geniet ik daar enorm van. Ik ben zo trots dat ze op deze leeftijd al zoveel vaardigheden heeft, die ik als kind nooit echt goed geleerd heb.

Totaalpakket

Wij ontvangen vaak feedback van ouders over de manier van lesgeven. Hun enthousiasme over onze lesprogramma’s en de ontwikkeling die ze bij hun eigen kinderen zien maken ons trots op wat wij aanbieden en de manier waarop we dat doen.

Het is het totaalpakket waar het om gaat. Dat maakt een groot verschil en levert een bijdrage aan de ontwikkeling van verschillende aspecten. Zo hebben kinderen een sterke basis en zijn ze voorbereid op een gezonde toekomst.

Lees meer

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.