Sluiten

Beste voetbalschoenen voor kinderen

Tips

Geplaatst op 16 augustus 2014

De kicksen kunnen weer uit de kast voor het nieuwe seizoen. Maar kindervoeten groeien met gemiddeld één tot twee maten per jaar. De kans is dus groot dat de sportschoenen van je kinderen te klein zijn geworden. Wat zijn de beste voetbalschoenen voor kinderen? Om je te helpen bij het uitzoeken van nieuwe voetbalschoenen, is hier de test voor voetbalschoenen voor kinderen.

We hebben vijf paar voetbalschoenen laten testen door kinderen en door sportfysiotherapeut Jules van de Veen, gespecialiseerd in voet- en loopanalyse. De kinderen keken naar het uiterlijk van de schoen, pasvorm en comfort. Jules lette op de ondersteunende eigenschappen van de schoenen. De cijfers van de kinderen en de cijfers van Jules tellen beide voor 50% mee.

Uitslag

Favoriet van de kids was de opvallende voetbalschoen van Adidas. Niet alleen het uiterlijk viel in de smaak, de schoen zat ook erg lekker tijdens rennen, draaien en schieten. Jules vond het buigpunt van de Nike-schoen het beste.

Aandachtspunten

Jules: ‘Bij voetbalschoenen zijn er drie belangrijke functionele eigenschappen: het buigpunt, de hielkap en de stevigheid van het bovenwerk.’

‘De vorm van de noppen van een voetbalschoen maakt niet uit, het is geheel persoonlijk wat je het lekkerst vindt spelen. Er is weinig verschil tussen leren schoenen of schoenen van hoogwaardig kunststof. Beide materialen ademen even veel. Hoogwaardig kunststof is zelfs vormvaster en het heeft minder onderhoud nodig’, aldus Jules.

Een schoen die iets minder goed scoort op de onderdelen waar hij op beoordeelt, is niet per definitie een slechte schoen, benadrukt Jules. ‘Alleen op de onderdelen ondersteuning en aansluiting scoort deze dan minder. Als je kind een afwijking in de voet heeft en ondersteuning nodig heeft van een schoen, gaan deze punten spelen. Hoe meer je kind met de voeten naar binnen geknikt staat, hoe belangrijker de genoemde functionele eigenschappen zijn.’

Lees meer

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.