Sluiten

Beste hardloopschoenen voor kinderen

Tips

Geplaatst op 16 augustus 2014

Zijn de hardloopschoenen van je kind te klein geworden? Of zijn ze versleten? Kortom: moeten ze nodig worden vervangen? We lieten een aantal hardloopschoenen testen door kinderen. Deze tips helpen je bij het kopen van een nieuw paar!

We hebben vijf paar hardloopschoenen laten testen door kinderen en door sportfysiotherapeut Jules van de Veen, gespecialiseerd in voet- en loopanalyse. De kinderen keken naar het uiterlijk van de schoen, pasvorm en comfort. Jules lette op de ondersteunende eigenschappen van de schoenen. De cijfers van de kinderen en de cijfers van Jules tellen beide voor 50% mee.

De duurste schoen, de Asics, krijgt het beste rapportcijfer. Dit komt vooral door de hoge scores die Jules geeft aan deze schoen. De kinderen zijn erg positief over de prestaties van de Nike-schoen en geven deze de hoogste cijfers.

‘De stevigheid van het bovenwerk is bij hardloopschoenen minder van belang dan bij andere sportschoenen. Bij bijvoorbeeld handbal, hockey of voetbal moet je kind veel meer draaien en keren, daarvoor is een stevig bovenwerk belangrijk. Hardlopen is toch vooral rechtdoor lopen’, zegt Jules

Een schoen die iets minder goed scoort op de geteste onderdelen, is niet per definitie een slechte schoen, benadrukt Jules. ‘Alleen op de onderdelen ondersteuning en aansluiting scoort deze dan minder. Als je kind een afwijking in de voet heeft en ondersteuning nodig heeft van een schoen, gaan deze punten spelen. Hoe meer je kind met de voeten naar binnen geknikt staat, hoe belangrijker de genoemde functionele eigenschappen zijn.’

test hardloopschoenen kids

Lees meer

SaveSave

Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.