Sluiten

Badminton

Artikel

Publicatiedatum 5 mei 2014

In dit artikel vind je de belangrijkste informatie over badminton als sportkeuze voor kinderen.

Badminton voor 0-12 jaar

Badminton, je doet het met je kind op de camping. Maar je kunt de sport, waarbij je een shuttle met je racket over het net moet slaan, ook in verenigingsverband doen.

‘Sla je Slag’ is een lesprogramma met daarin racket spellen voor kinderen van 5 tot 8 jaar. In dit programma worden meerdere oefeningen gedaan om de hand-oog coördinatie te bevorderen.

Voor kinderen van 8 tot 15 jaar heeft Badmintonbond Nederland de Yonex Kids Games in het leven geroepen. Dit is een activiteit waarbij de kinderen een klein toernooi spelen en daarnaast een circuit afleggen met allerlei badminton spellen.

Om te kunnen badmintonnen heb je in de eerste plaats een racket nodig. Je kind kan deze sport in gewone sportkleding beoefenen. In de zaal heb je zaalschoenen nodig. Bij badminton sla je shuttles over het net. Er zijn nylon shuttles voor beginners, terwijl gevorderde badmintonners veren shuttles gebruiken.

Tijdsbesteding en kosten

Het badmintonseizoen loopt van augustus tot juli.

Een badmintonracket is te koop vanaf €15. Deze prijs kan oplopen tot €200. Shuttles zijn verkrijgbaar voor enkele euro’s. Hiernaast zijn zaalschoenen verplicht.

Bekendheid badminton

Omdat badminton vaak gespeeld wordt op de camping, kennen veel Nederlanders de sport. Badminton is vooral populair in Azië.

Badmintonhelden van ouders: Rob Ridder, Mia Audina
Badmintonhelden van kinderen: Yao Jie, Eric Pang, Dicky Palyama

De badmintonbond heeft ongeveer 55.000 leden. Er zijn veel sportzalen in Nederland waar een badmintonclub speelt. Wil je weten of er ook een vereniging bij jou in de buurt is? Dit kun je vinden op de website van de Badmintonbond.

Met je kind naar…

Om je kind te enthousiasmeren voor een sport is het natuurlijk het leukste om met hem of haar naar een professionele wedstrijd te gaan. In Nederland worden er jaarlijks drie internationale toernooien georganiseerd, waar op zeer hoog niveau gebadmintond wordt. De Yonex Dutch Open, Dutch International en de Yonex Dutch Junior International. Op de kalender van de Badmintonbond is hier meer informatie over te vinden.

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.