Schrijf je in voor de nieuwsbrief:
Sluiten

Aangepast sporten: van alles kan

Artikel

Heb je een handicap en wil je aan sport gaan doen? Dan kun je op verschillende manieren zoeken naar wat bij jou past. Iedereen staat klaar om je op weg te helpen. Mensen met een beperking bewegen nog veel minder dan valide Nederlanders, en het verschil moet kleiner.

Heb je een favoriete sport? Of heb je een idee over welke bij je huidige situatie zou passen? Bespreek het met je arts en bekijk met hem wat de mogelijkheden zijn. Dan kun je misschien meteen bezien wat je in de weg staat en hoe je toch aan de slag kunt gaan.

Natuurlijk kun je zelf een vereniging, bond of andere sportorganisatie benaderen. Maar misschien is dat verspilde moeite als je nog niet precies weet wat bij jou past. Het is handig eerst de Sportwijzer van NOC*NSF in te vullen. Binnen een paar minuten kom je te weten welke sport voor jou geschikt is en waar je daarvoor terecht kunt bij jou in de buurt.

Landkaart gehandicaptensport

Kom je er nog niet uit? Geen paniek. Er staat meer tot je beschikking. NOC*NSF en de daarbij aangesloten sportbonden helpen je graag verder op weg. Ze werken daarbij samen met zorg, onderwijs en het bedrijfsleven. Op de landkaart gehandicaptensport vind je mogelijkheden en contactgegevens.

De deelname aan sport van mensen met een chronische ziekte of een beperking blijft ver achter bij die van valide Nederlanders. Benieuwd naar de cijfers?

Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.