Sluiten

7 redenen waarom je kind moet voetballen

Blog

Publicatiedatum 25 juni 2014

Iedere moeder wil dat haar kind tijdens het sporten plezier heeft en zoveel mogelijk vaardigheden ontwikkelt. Dit zijn zeven redenen waarom voetbal een goede sport is om zoveel mogelijk vaardigheden aan te leren.

1. ABC Vaardigheden

Volgens het Canadese Active for Life ontwikkelen kinderen tijdens voetbal de ‘ABC-skills’: agility, balance en coordination (lenigheid, balans en coördinatie).

2. Rennen

Misschien valt het niet direct op, maar voetbal is een erg goede sport voor kinderen om hun conditie en snelheid te verbeteren. Door de korte sprints en rustperiodes die kinderen tijdens een voetbalwedstrijd hebben, lijkt een wedstrijd op een intervaltraining.

3. Springen, huppelen en ontwijken

Een kind die de bal heeft wordt vanzelf aangevallen door tegenstanders die de bal willen afpakken. Om de bal in bezit te houden zullen vaardigheden als springen en ontwijken worden ontwikkeld.

4. Gooien en vangen

Gooien tijdens een voetbalwedstrijd? Ja, wanneer de bal over de zijlijn gespeeld wordt zal er moeten worden ingegooid. De keepers mogen de bal vangen wanneer er een bal op hen afkomt.

5. Ruimtelijk inzicht

Om te voetballen moet je goed kunnen inschatten waar de bal zich bevindt en hoe snel die gaat. Je kind zal dit leren door veel te voetballen.

6. Het maken van beslissingen

Bij voetbal is het belangrijk beslissingen te durven nemen. Wanneer pass ik de bal naar een teamgenoot die vrij staat? Schiet ik de bal op doel als ik zie dat de keeper niet goed staat opgesteld? Voetbal zorgt er constant voor dat kinderen gedwongen worden om keuzes te maken.

7. Schieten

We eindigen met de meest logische vaardigheid: schieten. Door te voetballen leert een kind harder te schieten, maar ook met meer techniek.

Lees meer

Bron

  • De informatie voor dit artikel is afkomstig van de website Active for Life en is oorspronkelijk geschreven door Jim Grove.
Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.