Sluiten

6x een sportief kinderfeestje

Tips

Publicatiedatum 25 mei 2015

Voor veel jonge kinderen is hun verjaardagspartijtje (samen met Sinterklaas) toch wel het hoogtepunt van het jaar. Maar elk jaar iets nieuws, spannends bedenken, kan best lastig zijn! Ik help je graag een handje.

Een sportief kinderpartijtje is naar mijn idee ideaal. De kids hebben net een flinke portie suiker in de vorm van die heerlijke verjaardagstaart naar binnen gewerkt en al die energie moet natuurlijk ergens heen. Dan is stilzitten in de bioscoop misschien niet de meest slimme keuze. Flink rennen, springen en bewegen daarentegen helpen de stuiterballen wél hun energie te channelen.

Maar wat doe je dan? En waar? Organiseer je het zelf, of geef je dat uit handen? Opties zal je eerder te veel dan te weinig hebben.

Sportief kinderfeestje: Zelf doen

1. Levend stratego

Als je een flinke groep kinderen hebt, neem de hele meuk dan mee naar het bos (met een paar extra ouders als supervisors, dat maakt jouw leven wel zo gemakkelijk) en speel daar levend stratego. Zet een gebied af (of maak duidelijk tot waar jullie speelveld loopt) en verdeel dit in tweeën. Verdeel de kinderen in twee teams. Elk team krijgt een vlag en moet deze verstoppen in zijn gebied. Het doel is om de vlag van het andere team te stelen en deze naar het gebied van je eigen team te brengen. Meer uitleg vind je hier.

2. Blind badminton

Badminton is altijd een leuke bezigheid als jullie met een iets kleiner groepje zijn. Je kan het nog spannender maken door in plaats van een net een groot doek (een laken of dekbedovertrek bijvoorbeeld) op te hangen. Hierdoor kunnen de teams elkaar niet zien en moeten ze steeds gokken waar de shuttle vandaan zal komen.

3. Circusact

Denk aan de vele verschillende dingen die in het circus aan bod komen: jongleren, balanceren, koprollen, radslagen, een clown, salto’s op de trampoline. Veel van deze activiteiten kan je prima thuis of buiten op een groot grasveld opzetten. Ieder kind kan een onderdeel kiezen, alleen of in groepjes en hier omheen een leuke act bedenken. Aan het eind van de middag kunnen ze dan een heuse show neerzetten, waar jij natuurlijk enthousiast foto’s van maakt.

4. Skeeler- of steptocht

Op veel plaatsen in Nederland kan je heerlijk skeeleren of steppen. Op populaire routes kan je vaak wel materiaal huren, maar veel kinderen zullen ook eigen skeelers hebben. Met mooi weer is een rondje langs het water of door het bos een heerlijke activiteit! Voor- of achteraf kunnen jullie neerstrijken voor een picknick met heerlijke (zelfgemaakte) hapjes en als de kinderen nog energie over hebben kunnen ze heerlijk buiten spelen. Je zou zelfs een Twister kleed mee kunnen nemen, maar een simpele voetbal geeft ook genoeg mogelijkheden.

De hort op met helpende hand

1. Glow in the dark midgetgolf

Midgetgolf brengt altijd hilariteit alom (ook voor de aanwezige volwassenen) en in het donker met glow in the dark effecten is het nóg leuker en weer net even iets anders dan (disco)zwemmen of bowlen. Het bedrijf GlowGolf bijvoorbeeld heeft locaties verspreid over heel Nederland. Een goede optie voor de vele regenachtige maanden die Nederland kent!

2. Survival

Is jouw kind een echt buitenkind, houdt het van spanning en speelt het liever in het bos dan in de speeltuin? Dan vindt het een survivalfeestje vast een leuk idee. De precieze activiteiten verschillen per locatie, maar omvatten bijvoorbeeld vlotten en touwbruggen bouwen, tokkelen, boogschieten, een (high-)rope parcours, knopen leggen en misschien zelfs wel een kampvuur bouwen.

Trefwoorden:
Bewaren

Geselecteerd voor jou

Praat mee

Wat is jouw mening over of ervaring met dit onderwerp? Of heb je een specifieke vraag?

Laat hieronder een reactie achter en ga in gesprek.